Hallo,

Wij zijn Mei!
In ons stoere kantoor in de Schiecentrale in Rotterdam werken wij elke dag samen aan gave projecten. Op deze pagina krijg je een indruk hoe een dag bij Mei er uit kan zien: ontwerpen, scrummen, projectbezoeken en samen lunchen. We houden van hard werken, maar maken ook veel tijd voor events, inspirerende Mei Talks, of een potje (tafel)voetbal. Welkom bij Mei......We are your friends!

Vacature: Stedenbouwkundige

Vacature: Ervaren technisch architect

Carmen Aanen-Meuldijk

Office & HR manager

Nieuwsgierig of jij bij Mei past? Kom langs voor een kopje koffie, of lunch een keer mee! Je kunt me bellen op 010 4252222 of stuur een mailtje naar het adres hieronder. Tot snel!

jobs@mei-arch.eu

Vacature: Trainee architectuur

Vacature: Stagiair(e) HBO Bouwkunde

Behind the scenes:

Winnaars pubquiz 2018

De jaarlijkse pubquiz tijdens het Eindejaarsdiner is gewonnen door team Tosti!
Behind the scenes:

Mei loves video

Check meer dan 40 video's op ons Vimeo account

Interview met Joost

Joost Wetzel

Hey Joost, hoe is het om bij Mei te werken?

Leuk! We werken met een jong en internationaal team aan veel verschillende projecten. Onze opdrachten variëren van transformatie projecten tot nieuwbouw projecten op kleine en grote schaal, zowel lokaal als internationaal. De afwisseling maakt werken bij Mei erg leuk.

Op welk Mei project ben je het meest trots?

Ik ben trots op het project van de Zijdefabriek in Naro-Fominsk in Rusland. We zijn voor die opdracht gevraagd als Europese experts op het gebied van herbestemming en transformatie. Hergebruik is nog niet erg gebruikelijk in Rusland. We laten ze zien hoe om te gaan met industrieel erfgoed, door het plan voor de zijdefabriek. Ik vind het gaaf dat we voor deze opdracht gevraagd zijn en nu ook gaan beginnen met het uitwerken van het ontwerp voor een van de fabrieksgebouwen.

Wat is typisch ‘Mei’?

We maken stoere gebouwen, geen getut. Onze ontwerpen zijn robuust en kunnen letterlijk en figuurlijk wel tegen een stootje. Daarnaast proberen we onze ontwerpen altijd op alle schaalniveaus te laten verbinden, van het stedelijk niveau tot het niveau waarbij je met je neus tegen de gevel staat.

Behind the scenes:

Een week van een projectarchitect bij Mei

Je begint de week op maandagochtend met het planningsoverleg. Je werkt aan meerdere projecten. Voor een transformatieproject beleg je dinsdag met het interne ontwerpteam een scrumsessie om een belangrijk ontwerpvraagstuk op te lossen. Voor een ander project ben je op de bouwplaats in overleg met de uitvoerende partijen in verband met de esthetische begeleiding. Om de vergunningsaanvraag van een nieuw project zo soepel mogelijk te laten verlopen heb je woensdag een afspraak bij de gemeente. Soms ga je alleen op pad, de andere keer samen met een senior architect of bouwkundige. Je stuurt een team van junior architecten aan om deelontwerpen uit te zoeken. Tussendoor overleg je met het PR-team over een publicatie van een project waar jij een belangrijke bijdrage aan hebt geleverd. Bruisende werkdagen, maar je geniet ook even van de rust tijdens de verse en gezamenlijke lunch. Aan het eind van de week heb je alle projecten weer een stuk verder gebracht, en heb je, samen met de opdrachtgever, een belangrijke knoop doorgehakt. Misschien is dit wel een goed moment om met je collega’s een borrel te gaan drinken of een potje tafelvoetbal te spelen.

Behind the scenes:

VR-Fun

Test van ons nieuwste project met de Oculus Rift

Lekker lunchen

Zin om een keer aan te schuiven?
Aan onze elf meter lange lunchtafel genieten we elke dag met het hele team van een verse gezamenlijke lunch. Wil je ook een keertje mee-eten? Goed plan! Bel Carmen en vertel waarom je graag kennis zou willen maken met Mei. Wie weet zien we elkaar snel.
Behind the scenes:

Teamexcursie

Antwerpen here we come