Hallo,

Wij zijn Mei!
In ons stoere kantoor in de Schiecentrale in Rotterdam werken wij elke dag samen aan gave projecten. Op deze pagina krijg je een indruk hoe een dag bij Mei er uit kan zien: ontwerpen, scrummen, projectbezoeken en samen lunchen. We houden van hard werken, maar maken ook veel tijd voor events, inspirerende Mei Talks, of een potje (tafel)voetbal. Welkom bij Mei......We are your friends!

Vacature: Junior ontwerper (NL)

Vacature: Technisch ontwerper / BIM-modelleur (NL)

Carmen Aanen-Meuldijk

office & HR manager

Nieuwsgierig of jij bij Mei past? Kom langs voor een kopje koffie, of Zoom even in! Je kunt me bellen op 010 4252222 of stuur een mailtje naar het adres hieronder. Tot snel!

jobs@mei-arch.eu

Vacature: Learning & Development manager (24 uur/week)

Vacature: Projectarchitect

Behind the scenes:

The Great Mei Bake Off

Wie bakt de mooiste Mei taart?
Behind the scenes:

Projecten

Van herbestemming tot stedenbouwkundige strategieën en innovatieve nieuwbouwconcepten

Interview met Ceylan

Ceylan Yazici

Hi Ceylan, jij werkt sinds september bij Mei als stagiair. Hoe bevalt het?
Heel goed! Ik volgde Mei al een tijdje op Instagram, dus ik wist dat het bureau met toffe projecten bezig is. Maar het team en de werkwijze spreken me erg aan. De mensen zijn heel aardig, de sfeer is ongedwongen en we maken vaak uitstapjes; zo ben ik vorige week nog met Robert en Remko falafel gaan halen na een projectbezoek. Er is niet echt sprake van een hiërarchie, want iedereen behandelt elkaar gelijk en vindt het niet erg om dingen uit te leggen. Je wordt serieus genomen, en niet behandeld als ‘stagiair’.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik werk het meeste aan SAWA. Dat vind ik persoonlijk heel leuk, want ik hoop later meer te gaan doen met houtbouw. De eerste prioriteit is natuurlijk dat ik mijn leerdoelen vanuit de opleiding haal, dus die koppel ik aan SAWA. Samen met de projectbegeleiders kijken we welke taken aansluiten op die doelen. Daarnaast leer ik Revit goed kennen, en mag ik veel vergaderingen bijwonen. Dat vind ik supertof, want daar doe je de meeste kennis op. Het is heel divers.

Je bent begonnen in corona-tijd. Waar kijk je het meeste naar uit als kantoor weer opengaat?
Ik heb echt zin om iedereen weer te zien, grapjes te maken met collega’s en weer ‘even snel’ wat aan mensen te kunnen vragen. En natuurlijk in patatdag!

Interview met Fatima

Fatima el Hadji

Hi Fatima, in januari ben jij als trainee bij Mei begonnen, maar inmiddels werk je als junior designer. Merk je veel verschil?
Dat valt eigenlijk wel mee. Ik ben na mijn master begonnen aan het traineeship, maar omdat ik al veel kennis meedroeg, werd het al snel specialistischer en kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Dat is eigenlijk heel natuurlijk overgegaan in een junior-functie.

Wat trekt je aan in het werken bij Mei?
Vooral transformatieprojecten vind ik erg leuk. Ik vind het mooi om te zien hoe Mei met de ‘ziel’ van het gebouw werkt en de verschillende tijdlagen zichtbaar houdt. Om het beste resultaat te bereiken, werken we veel samen. Dat gaat echt op een Nederlandse manier; gezellig maar to-the-point. Iedereen heeft zijn eigen skills en het is leuk om te merken dat jouw bijdrage echt gewaardeerd wordt.

Wat is tot nu toe je leukste ervaring bij Mei?
Dat ik mee mocht naar Marseille was wel echt een mooie kans. Omdat Frans één van mijn moedertalen is, kon ik niet alleen op technisch gebied, maar ook taalkundig bijdragen aan een belangrijke presentatie. Het voelt als een uitwisseling; ik leer Nederlands van mijn collega’s, en kan tegelijk iets teruggeven door mijn eigen achtergrond.

Behind the scenes:

Competitie Kom BIJ Mei

Wie ontwerpt het beste biodiverse product?

Lekker lunchen

Zin om een keer aan te schuiven? (na corona)
Aan onze elf meter lange lunchtafel genieten we elke dag (als we weer op kantoor zijn) met het hele team van een verse, gezamenlijke lunch. Wil je ook een keertje mee-eten, zodra het weer kan? Leuk! Bel Carmen en vertel waarom je graag kennis zou willen maken met Mei. Wie weet zien we elkaar snel.
Behind the scenes:

Teamexcursie

Meitour naar WEST507