Ga direct naar de inhoud

Wereld Poëziedag: Drie samenwerkingen met tekstkunstenaar Milou van Ham

Mei zoekt voortdurend naar een beeld dat mensen bijblijft: herkenbaar, maar ook verrassend, of zelfs vervreemdend. In het kader van de Wereld Poëziedag 2022, deelden we drie projecten waarbij we samenwerkten met ‘text-based artist’ Milou van Ham. Haar gelaagde teksten op de gevels zetten bewoners en voorbijgangers aan tot denken.

De 4 Werelden

Bij de 4 Werelden in Spijkenisse, verzamelde Van Ham honderden woorden die de identiteit van Spijkenisse uitdragen. Het kunstwerk is aangebracht op de gevel en onderzijde van de balkons – een dimensie die vaak wordt vergeten bij het ontwerpen van balkons, maar zeer zichtbaar is voor voorbijgangers en bewoners. De woorden zijn in meerdere lagen aangebracht, waardoor het kunstwerk van dichtbij zichtbaar is, maar ook tot op 300 meter afstand.

Direct-navigatie links

© Jeroen Musch

De Verkenner

© Ossip van Duivenbode

Voor dit woongebouw in Utrecht werkte Van Ham samen met dichter Tsead Bruinja om een visueel verhaal te maken van de vriendschappen, relaties en de schoonheid van alledaagse gebeurtenissen en mensen in De Verkenner. Dit resulteerde in 13.000 keramische tegels, 16 dichtregels en een eindeloze stroom van miniverhalen.

Direct-navigatie links

This content is available after accepting the cookies.

Lijnbaan 91

De winkel van JD Sports op de vernieuwde Lijnbaan in Rotterdam werd in 2020 opgeleverd. Verwijzend naar een origineel kunstwerk uit de jaren vijftig is dit glazen appliqué kunstwerk “TIJD” (vertaald als “TIJD”) op de gevel aangebracht. Samen met dichter Tsead Bruinja creëerde Milou van Ham een gedicht bestaande uit 16 vierletterwoorden over tijd:

LEEF TIJD LOOS
GLIM GALM KALM
VOOR MIJN DOEI VALT
ZING ZAAI VLAM
STAP FIER ROND

Direct-navigatie links

© Ossip van Duivenbode

Lees meer over Nieuwe Esthetiek bij Mei

Nieuwe esthetiek

Van verfijnd tot subliem Mei zoekt naar een beeld dat mensen bijblijft: herkenbaar, maar ook verrassend, of zelfs vervreemdend. Van constructie tot gevelontwerp omarmen we de grote schaal van de…

Schiecentrale bakjes @Ossip