Ga direct naar de inhoud

Vijftiende nominatie voor Fenix I: NRP Gulden Feniks

Uit alle 70 projecten die werden ingediend in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie, nomineerde de jury van de NRP Gulden Feniks 2020 zeven projecten. De winnaars worden bekend gemaakt op 17 november 2020.

De jury maakte eerder al een selectie, waarna zij alle geselecteerde projecten bezocht. Na deze bezoeken is de selectie teruggebracht naar zeven nominaties: Atlas (Eindhoven), Park Hoog Oostduin (Den Haag), De Nieuwe Stad (Amersfoort), De Nieuwe Internationale School (Amsterdam), RCO House (Amsterdam), Museum De Lakenhal (Leiden), en Fenix I in Rotterdam.

De NRP Gulden Feniks is een jaarlijkse prijs voor de meest excellente renovatie- en transformatieprojecten van Nederland. Genomineerde en bekroonde projecten dienen als voorbeeld voor soortgelijke projecten in de toekomst, om succesfactoren en leerpunten over te dragen. Er worden maximaal vier projecten bekroond; één voor elke categorie en een wildcard, voor een project dat met relatief lage investering, grote impact heeft gemaakt. Fenix I is ingediend in de categorie Transformatie.

Dit is maar liefst de vijftiende nominatie voor Fenix I. Bekijk hier welke nominaties het gebouw nog meer gekregen heeft.