Ga direct naar de inhoud

Verkoop Included: bestel jouw boekexemplaar nu met korting

Het is zover; na een intensieve voorbereidingsperiode is de verkoop van Included officieel gestart. Bestel jouw exemplaar, gesigneerd door Robert Winkel, nu met 10 euro korting en ontvang het boek nog voordat het in de winkel ligt!

Included staat voor de ontwerphouding van Mei architects and planners: voor de ambities die het bureau met haar gebouwen realiseert; voor alles wat bij het ontwerp ter inspiratie dient; en voor alle mensen waar Mei mee praat, samenwerkt, van leert en voor bouwt.

Dit eerste overzichtswerk van Mei ontrafelt 25 jaar werk. Van de waarden die in de gebouwen en stedenbouwkundige plannen verankerd liggen, tot de methoden die het bureau gebruikt om projecten te ontwerpen en realiseren. Included is vanaf nu te bestellen op de website van Mei, mét een tijdelijke korting van 10 euro. 
Included is ontworpen door grafisch ontwerpbureau 75B en uitgegeven door nai010 publishers.

Direct-navigatie links

Tijdelijk is Included via onze website te bestellen met korting voor €39,95. De officiële prijs in de boekhandel wordt €49,95.

25 jaar Mei

Dit eerste overzicht toont 25 jaar werk: gebouwde en ongebouwde projecten. Van het modulaire Smarthouse (1995) tot het houten woongebouw SAWA wordt hierin een fascinatie voor intelligente bouwsystemen zichtbaar. Systemen die de milieu impact van de bouw kunnen verkleinen. Het radicale pleidooi voor gebruikersvrijheid, dat in de vroege prijsvragen van het bureau naar voren komt, heeft vorm gekregen in aanpasbare gebouwen en ruimtes die door bewoners en gebruikers kunnen worden toegeëigend. Ambitieuze transformatieplannen, waaronder de Schiecentrale, Fenix I en de zijdefabriek in Naro-Fominsk, laten zien hoe het bureau zich heeft ontwikkeld tot voorloper in het herbestemmen van industrieel erfgoed.

“Mei has always seen a future for the past and the past as informing the future.”

Portret Aric Chen
Aric Chen
Algemeen en Artistiek Directeur van het Nieuwe Instituut

Aan de hand van een breed palet aan ingrediënten – van open plattegrond tot mijmerbeugel, van droge ballast tot Delftse stoep – geeft het boek inzicht in de ontwerpmethodiek van Mei, en in de manier waarop het bureau zich in het plan- en bouwproces positioneert. Gesprekken met Marinke Steenhuis, Arzu Ayikgezmez, Piet Vollaard, Sophie Stravens en Kirsten Hannema, belichten onderliggende thema’s in het werk en de huidige relevantie hiervan. Aric Chen, algemeen en artistiek directeur van het Nieuwe Instituut, schreef het voorwoord. 

Nu de ecologische en sociale noodzaak van een andere omgang met de gebouwde omgeving groeit, onderzoekt Mei nieuwe manieren van werken door te doen, daarbij voortbouwend op de ontwerpprincipes en expertise die het bureau in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

“Met Included wil Mei aanzetten tot het overdenken van de ontwerpopgave van deze eeuw en mensen inspireren om hiernaar te handelen.”

Robert Winkel
architect | founder

Over de auteurs

Robert Winkel is oprichter en eigenaar van Mei architects and planners en bekleedt daarnaast diverse externe rollen. Hij was jarenlang voorzitter en lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam en Rotterdam. Momenteel is hij supervisor van Rotterdam – The Hague Airport, voorzitter van het Quality-team Feyenoord-City en Lid van de Raad van Advies Gemeente en Deelstaatregering Bremen. Robert is gastdocent aan tal van universiteiten en hogescholen en een veelgevraagd jurylid voor awards in architectuur en stedelijke ontwikkeling.

Sanne van den Breemer is architect en onderzoeker. Sinds 2013 maakt ze deel uit van het onderwijskernteam van het postdoctorale programma van The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design. Sanne werkte aan verschillende publicaties over architectuur en ruimtelijke ontwikkeling, waaronder de recente kronieken van ‘Going Green’, gesprekken georganiseerd door de Vereniging Deltametropool.

“Naar ontwerp van 75B zijn de Leitmotiven en technieken elk door middel van een kleur aangegeven. Als afleesbare lagen door het boek heen geweven. Van quotes en passages in de tekst, tot markering van pagina’s en hoofdstukken, worden ingrediënten in het werk zo uitgelicht én met elkaar in verband gebracht.”

Sanne van den Breemer
Sanne van den Breemer
Co-auteur Included

Bestel nu een gesigneerd exemplaar met korting

Bestel INCL. nu voor slechts €39,95. Laat je boek gratis signeren door Robert Winkel, en ontvang jouw exemplaar nog voordat het in de boekhandel ligt!

Lees ook

Included

Architectuur als middel voor een nieuwe toekomst Mei presenteert haar nieuwe boek Included.De titel Included staat voor de ontwerphouding van Mei architects en planners: voor de ambities die het bureau…

INCL. boek