Ga direct naar de inhoud

De Verkenner wint 1st Prize Archmarathon Award

Woontoren De Verkenner in Utrecht heeft een internationale Architectuur en Design prijs gewonnen: de Archmarathon Award 2017 in de categorie Mixed Use & Residential Buildings, dit weekend uitgereikt in Milaan.

Archmarathon is een driedaags evenement georganiseerd door Publicomm in samenwerking met de MADE Expo in Milaan, om de internationale uitwisseling van ideeën, kennis en relaties te promoten. De eerste editie werd in 2014 gehouden.

Tijdens het Archmarathon evenement krijgen de uitgenodigde bureaus de mogelijkheid hun geselecteerde project te presenteren voor een groot publiek en voor de jury. Dit jaar bestond de jury uit Luca Molinari, Francisco Mangado and Vincenzo Latina.

Robert Platje en Michiel van Loon reisden af naar Milaan en kwamen thuis met de 1st Prize in de categorie Mixed Use & Residential Buildings. Daarmee is Mei ook zeker van deelname aan de Archmarathon finale in 2018.

Mei is trots en bedankt graag alle partijen die aan de totstandkoming van dit bijzondere project hebben bijgedragen: opdrachtgever Mitros, constructeur PBT, adviseur Peutz, aannemer Era Contour, betonfabrikant Decomo, keramiekfabriek Koninklijke Tichelaar, beeldend Kunstenaar Milou van Ham, Dichter Tsead Bruinja, Grafisch ontwerper Moniek Driesse en de medewerkers van Mei.