Ga direct naar de inhoud

Uitnodiging City Lijnbaantour

uitnodiging City Tour Lijnbaan

Mei nodigt je uit voor een City tour over de Lijnbaan op donderdag 22 mei 2014!

De Lijnbaan Rotterdam, de eerste autoloze winkelpromenade van Nederland, is één van de architectuuriconen van de wederopbouw. De winkels van de Lijnbaan zijn opgenomen op de lijst van rijksmonumenten. Recentelijk heeft Mei architecten en stedenbouwers een aantal winkelpanden gerestaureerd.

Voor ons een reden om voor een selecte groep vrienden van Mei, waaronder jij, een speciale citytour te organiseren rondom het gebied van de Lijnbaan. Na de succesvolle sneak preview in De Fabriek Delfshaven voor de vrienden van Mei d.d. oktober 2012 gaan we er deze keer wederom een plezierige en inspirerende vriendendag van maken. Ditmaal zullen wij de middag samen met SteenhuisMeurs organiseren. SteenhuisMeurs zette de oorspronkelijke ontwerpprincipes van de Lijnbaan op een rij en adviseerde Mei architecten en stedenbouwers voorafgaand aan de verbouw- en restauratieplannen.

1957 Kruising Aert van Nesstraat en Lijnbaan (beeld: GAR)
1957 Kruising Aert van Nesstraat en Lijnbaan (beeld: GAR)
1957 Kruising Aert van Nesstraat en Lijnbaan
2013 Nieuwe situatie

We zien de bevestiging van je komst met belangstelling tegemoet. Liefst voor donderdag 8 mei door een mail te sturen naar pr@mei-arch.eu.

Wanneer?
Donderdag 22 mei

Waar?
Verzamelen vanaf 15.45u op het Binnenwegplein, Rotterdam.
Start tour 16.00u. Vanaf het Binnenwegplein lopen we langs de Lijnbaan, via het Stadhuisplein richting de Coolsingel. Tijdens de wandeling zullen we natuurlijk een hapje en drankje nuttigen, die past binnen de traditie van het winkelgebied.

Hoe laat?
Start programma: 16.00uur
Einde programma: 17.30uur

Programma?
De tour zal starten op het Binnenwegplein. Al wandelend over de Lijnbaan zullen Robert Winkel van Mei architecten en stedenbouwers en Lara Voerman van SteenhuisMeurs je bijzondere wetenswaardigheden vertellen over de relatie tussen de historische en de hedendaagse Lijnbaan en hoe deze zich nog verder zal ontwikkelen. Vanaf de Lijnbaan wordt de route vervolgd richting het Stadhuisplein naar de Coolsingel, die de komende jaren geherprofileerd zal worden. Momenteel werkt Mei ook aan het oude Mac Donald’s paviljoen aan de Coolsingel om deze te transformeren tot de mooiste Mac Donald’s van Nederland. Tijdens de tour maken wij gebruik van headsets en een mobiele applicatie.