architect

Ik werk bij Mei vanwege de passie die ik deel voor de transformatie van bestaand erfgoed en mijn affiniteit met de integere, dienende en progressieve houding die het bureau heeft ten opzichte van ruimtelijke opgaves.

Mijn favoriete gebouw is moeilijk aan te wijzen. Ik ben erg fan van het werk van David Chipperfield. Ik vind het ‘Sonsbeek Paviljoen’ van Aldo van Eyck fascinerend hoe er met minimaal materiaalgebruik een maximaal ruimtelijke beleving is gecreëerd, en ook het ‘Piscinas de Marés’ van Alvaro Siza behoort tot mijn favorieten vanwege de harmonische en spannende inpassing van een geometrisch zwembad in de rotsachtige kustlijn bij Porto.

Ik ben het meest trots op wat ik tot nu toe in mijn werkende leven bereikt heb, de leuke projecten waar ik al mijn steentje aan heb mogen bijdragen, en vooral om nu onderdeel te zijn van team Mei!

Rutger Schoenmaker studeerde in januari 2011 af als Architect aan de Technische Universiteit Delft, en deed daarna waardevolle ervaring op bij verschillende gerenommeerde architectenbureaus waaronder Rijnboutt en Zecc. De laatste 6 jaar werkte hij als architect-projectleider bij Orange Architects.