directeur/architect

Robert Winkel is de energieke voorman van het Mei team, dat bestaat uit circa dertig ontwerpers en specialisten. Hij richtte Mei architects and planners op en slaagde erin het architectenbureau in 25 jaar uit te bouwen tot een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in herbestemming, stedebouwkundige strategieën en innovatieve nieuwbouw concepten. Robert is de drijvende kracht achter alle projecten op kantoor. In sommige opdrachten neemt hij actief deel als initiator / ontwikkelaar.

Mei wordt erkend als een leider in het transformeren van bestaande, vaak monumentale gebouwen in concepten voor mixed-use en loft wonen. Voorbeelden zijn het Kaaspakhuis in Gouda en Fenix I en het Jobsveem pakhuis in Rotterdam. Bovendien wordt Mei internationaal geprezen voor aansprekende nieuwbouwprojecten en stedenbouwkundige masterplannen, zoals de Schiecentrale 4B en het nieuwe McDonald’s paviljoen aan de Coolsingel in Rotterdam.

Naast het leiden van Mei bekleedt Robert diverse externe rollen van maatschappelijk belang. Zo is hij voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam, supervisor van Rotterdam – the Hague Airport en voorzitter van het Quality-team Feyenoord-City in Rotterdam. Hij is regelmatig gastdocent op tal van universiteiten en hogescholen en een veelgevraagd jurylid, zoals voor de Gouden Piramide en ARC awards.

CV_Robert_NL_2020.pdf (131 KB) download