architect - directeur

Robert Winkel richtte in 2003 Mei architects and planners op en is de energieke voorman van het bureau. Hij is initiatiefrijk en ondernemend, zowel binnen het bureau als daarbuiten.

Gefascineerd voor de geschiedenis als fenomeen geeft Robert regelmatig rondleidingen over het Lloydkwartier om over de geschiedenis van de Schiecentrale te vertellen, hoe deze zich heeft ontwikkeld en welke rol Mei heeft gespeeld bij de transformatie. Naast deze verbreiding van zijn kennis is hij ook actief in het onderwijs door het geven van lezingen en het begeleiden van studenten. In 2011 kwam onder zijn regie een speciale editie van de Meikrant uit met als thema ‘Mei schrijft geschiedenis’. Ook is Robert Winkel mede-oprichter van Archined en van Selectienet.

Robert heeft een liefde voor ambachtelijkheid en voor het  af- of bewerken van materiaal. Het verdiepen in (industriële) maak-processen past in deze lijn. Dit is onder andere te zien in het RVS geweven gordijn welke is toegepast bij de Schiecentrale in Rotterdam en de geperforeerde panelen van de Kaboutergarage in Almere. Ook ontwerpt en maakt Robert zijn eigen lederen schoenen en maakt hij graag zijn eigen ambachtelijke worst, die hij dan weer te drogen legt  in de door Mei ontwikkelde composieten berging aan de galerij tegenover zijn woning, op de bovenste verdieping van Schiecentrale 4B.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Schiecentrale met de geweven gordijngevel en de composieten bergingen? We vertellen je er graag meer over. Bel of mail gerust voor een afspraak. Het bureau van Mei is gevestigd in de Schiecentrale dus we leiden je er graag rond!

Robert 01-grijs

CV Robert Winkel_NL.pdf (75 KB) download