Ga direct naar de inhoud

Robert Platje projectmanager | partner

Robert werkt vanaf 2000 bij Mei architects and planners als projectmanager en bouwtechnoloog, is sinds 2017 associate partner en sinds 2022 partner van het bureau.

Robert is Mei’s bouwtechnoloog en vanaf 2000, met zijn specialisatie – architectonisch detail en duurzaam bouwen – een waardevolle aanvulling op het team. Robert kijkt hoe een concept zo slim mogelijk te realiseren is. “Ik vertaal een concept naar iets dat snel te begrijpen en goed maakbaar is. Vervolgens leg ik het uit aan degenen die het bouwen en bewaak ik het tijdens de uitvoering.” Hij is de conceptbewaker bij Mei en heeft een fascinatie voor technische oplossingen. Daarbij is de techniek altijd een middel, geen doel op zich. Het doel is om tot functionele en prettige ‘mensengebouwen’ te komen. “Fenix I is een vriendelijk gebouw door de ruimte die het biedt aan verpersoonlijking. Het is een pleidooi voor wonen zoals je wilt wonen. Niet de architectuur, maar de mensen dicteren dat.” ‘Perfecte’ gebouwen, zijn zielloze gebouwen, vindt Robert. Hij biedt daarom gecontroleerd ruimte aan kleine foutjes: een aanpak die binnen Mei bekendstaat als ‘selectieve controle’. Het is deze pragmatische aanpak die het bureau typeert. “Ons uitgangspunt daarbij is: je kunt nu eenmaal niet alles bewaken, dus we focussen op de belangrijkste onderdelen.”

De puzzel van vorm, functie en details houdt hem immer bezig: ontwerpen tot ‘iets werkt’. Niet voor niets is hij tevens BREEAM-NL expert bij de Dutch Green Building Council, commissielid Utiliteitsbouw bij SBR en lid van de beleidsadviescommissie Techniek en Regelgeving BNA. Ook als gastdocent en visiting critic deelt hij graag zijn kennis over bouwtechnologie, bij o.a. de TU Delft, SBR en Bouwen met Staal.

“Je kunt niet alles bewaken, dus focus op de belangrijkste onderdelen”

Robert Platje woont met zijn vrouw en twee dochters in een verbouwde jaren twintig-woning in Schiedam. Wanneer hij niet werkt, leest hij over historie, psychologie of theologie, gaat hij naar musea of tuurt hij met zijn dochters door de telescoop naar de maan en sterren.

Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • event

Connect op LinkedIn

Maximale flexibiliteit in de Schiecentrale

De Schiecentrale 4B, een mixed-use gebouw voor wonen en werken in het Lloydkwartier in Rotterdam, kent een uitzonderlijk hoge mate van flexibiliteit en gebruikersvrijheid. Door gebruik te maken van het…

Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • publicatie
Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • event
Gepubliceerd op:
  • Nieuws
Rondleiding-De-Fabriek
Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • publicatie
SAWA terrassen render