Ga direct naar de inhoud

Michiel van Loon architect | partner

Michiel werkt vanaf 2012 bij Mei architects and planners als project architect, is sinds 2017 associate partner en sinds 2022 partner van het bureau.

Na de HTS in Tilburg (2007) en zijn master of Architecture aan de TU Delft (2011, cum laude) deed Michiel ervaring op bij verschillende architectenbureaus in binnen- en buitenland (New York, Wenen, Rotterdam). In 2012 solliciteerde hij bij Mei. “De esthetiek van projecten als de Schiecentrale vond ik geweldig. Dit soort projecten, met een hoge complexiteit en de gelaagdheid van bestaande en nieuwbouw, waren voor mij dé reden om te solliciteren. Ik vind het leuk om op verschillende schaalniveaus te werken en kan dat goed aan. Zonder die skills zou ik projecten als een Fenix I of Kabeldistrict in Delft niet kunnen doen.” Bij Mei leerde hij het belang van keuzes maken in een ontwerp, door steeds af te wegen wat écht belangrijk is en de durf te hebben om daarin een schifting te maken. “Kiezen is essentieel, dat is mijn belangrijkste les. Je kunt wel alles belangrijk maken, maar daarmee maak je het niet per se relevanter.”

Het reserveren van ruimte – binnen woongebouwen, projecten en steden – is Michiels stokpaardje. Naast projectinhoudelijk werken, wil hij zich in de toekomst daarom graag meer op de voorgrond begeven in de discussie over architectuur en ruimtelijke invulling.  Als gastspreker en afstudeerbegeleider was Michiel eerder verbonden aan de Avans Hogeschool in Tilburg.

“Op het niveau van zowel de stad als het gebouw is die ruimte ontzettend belangrijk”

Michiel van Loon woont met zijn vrouw en twee kinderen in een oud schoolgebouw in Breda. Wanneer hij niet werkt, tuiniert Michiel graag in de grote gemeenschappelijke tuin, en trekt hij er op uit om te mountainbiken met vrienden of met zijn gezin te hiken en buiten te zijn in de natuur.

Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • work in progress
Kabeldistrict street render

Kabeldistrict Delft

Metamorfose van voormalige kabelfabriek

  • Project

Connect op LinkedIn

Michiel van Loon, naast ontwerpend architect en ‘ruimtemaker’ nu ook partner

“We zijn een sterk team: drie generaties met ieder een eigen expertise” Naast Robert Winkel en Robert Platje is Michiel van Loon (1985, Bergen op Zoom) per maart 2022 de…

Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • publicatie
Michiel van Loon in Kabeldistrict
Avondimpressie na oplevering tweede fase. Mensen zitten op het horecaplein, en op het dak van het oude gebouw zijn de nieuwe woningen toegevoegd.

MENU

Van pakhuis tot markthal

Van pakhuis naar markthal In het voormalige fietsendepot in Utrecht, onderdeel van de herontwikkeling van Merwede, ontwerpt Mei een markthal met horeca, creatieve bedrijvigheid en stadslandbouw. In opdracht van Lingotto…

  • Project
Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • event
Gepubliceerd op:
  • Nieuws
  • work in progress