Ga direct naar de inhoud

Max Brobbel BIM expert

Ik werk bij Mei omdat ik erg geïnteresseerd ben in de herbestemming en transformatie projecten van Mei. Europese steden kunnen niet langer eindeloos groeien, maar moeten in plaats daarvan kijken om bestaande gebouwen en locaties te transformeren om in de behoefte voor groei te voorzien. Ik vind dat Mei in de afgelopen jaren heeft laten zien dat ze op verschillende en innovatieve manieren omgaan om historische gebouwen te transformeren naar nieuwe plekken in de stad. Ik kijk er naar uit om mee te werken aan nieuwe projecten.

Mijn favoriete gebouw is waarschijnlijk Therme Vals van Peter Zumthor. Ongeveer tien jaar geleden heb ik dit gebouw bezocht. Ik was betoverd door de atmosfeer in het gebouw en de manier waarop het je uitnodigt om ruimte, water, licht en lucht te ervaren. Wat me het meest verwonderde dat het gebouw een rustgevend werkte op de bezoekers, iedereen was gelukkig en ontspannen. Waanzinnig dat architectuur de kracht heeft om dat voor elkaar te krijgen.

Ik ben trots op mijn tijd bij de start-up BILT. We hebben geprobeerd om een bouwsysteem en ontwerpstrategie te ontwikkelen waarmee mensen gemakkelijk persoonlijke en duurzame architectuur kunnen creëren. Ik heb geleerd dat als we de manier waarop we bouwen willen veranderen, we moeten kijken naar de hele bouwcyclus om het proces slimmer en passender te maken.

Max is afgestudeerd aan de TU Delft in betaalbare huisvesting in Ethiopië. Daarna heeft hij als ontwerper bij verschillende architectenbureaus gewerkt en als interieurontwerper voor een groot koffiemerk. Hij werkte ook bij de start-up BILT, dat zich focust op het creëren van een nieuwe manier van bouwen, door een modulair en prefab bouwsysteem.