Ga direct naar de inhoud

Marcus de Moes ontwerper

Ik werk bij mei omdat het bureau veel diepgang uit in hun benadering van de binnenstedelijke transformatie en culturele erfgoed opgave. Integere projecten waarin de identiteit van het gebouw een kans krijgt om zich te ontplooien en een verrijking wordt van de context en community. De diversiteit in hun portefeuille en kennis binnen het bedrijf biedt een unieke kans om te groeien als architect.

Mijn favoriete gebouw is een afgeleide van mijn fascinatie voor bogen. Het Pallazo Della Civiltá Italiana in Rome is een moderne representatie van de klassieke Romeins-Italiaanse bouwkunst. Gebouwd in een periode van continentale onrust, viert het gebouw de portico. Deze ingenieuze en typologische bouwtechniek domineert onze gebouwde omgeving al eeuwen en waarschijnlijk nog de eeuwen die volgen. Eenvoudig maar elegant.

Ik ben het meest trots op mijn poging om architectuur en woord te verbinden. Architectuur berust voornamelijk op het beeld en de tekening, maar tekst is een even sterk medium waar meer aandacht voor naar uit zou moeten gaan. Woorden en zinnen met verhalen als afgeleide van de narratief kunnen een enorme impact hebben op de ontwerpopgave. In mijn vrije tijd schrijf ik korte verhalen en poëzie.

Marcus heeft voordat hij bij Mei begon, bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en vervolgens de master architectuur behaald aan de Technische Universiteit van Delft.