trainee

Ik werk bij Mei omdat de transformatie van bestaande gebouwen hier een belangrijke rol speelt. Het werken aan deze projecten, waarbij er sprake is van een constante dialoog tussen oud en nieuw, zet je aan het denken over de levenscyclus van onze architectonische omgeving.

Mij favoriete gebouw is Thermen in Vals ontworpen door Peter Zumthor. Dit is een perfect voorbeeld van een zeer sensitief gebouw. Het ontwerp prikkelt de zintuigen door middel van esthetiek, tastbaarheid en geluidseffecten. Materialisatie speelt een belangrijke rol in dit project. Water en licht creëren en verdelen de binnenruimte.

Ik ben trots op mijn besluit om architectuur te studeren, omdat ik in dit veld met zo veel verschillende disciplines in aanraking kom. Ik ben ook trots op het besluit om mijn studie in het buitenland voort te zetten. Hier heb ik mensen met verschillende achtergronden ontmoet, over andere culturen geleerd, en nieuwe talen geleerd. Al mijn ervaringen hebben mij veel geleerd over mezelf, en daarnaast ook mijn houding tegenover “oud” en “nieuw” beïnvloed.

Katarina behaalde haar Bachelor Architectuur in Belgrado in Servië, en haar Master Architectuur aan de TU in Wenen, Oostenrijk.