Ga direct naar de inhoud

Harro Fonk ontwerper

Ik werk bij Mei vanwege het brede spectrum van projecten waar er in het bureau aan wordt gewerkt. Mei heeft een goede kwaliteit in de gebouwde omgeving hoog in het vaandel staan. Bij veel projecten wordt er goed gekeken naar de bestaande context en de verbetering hiervan. Dit pas goed in mijn visie over wat architectuur zou moeten zijn. Daarnaast levert Mei hoogwaardig vakmanschap en vernieuwende architectonische oplossingen.

Mijn favoriete gebouw is het Kolumba, een museum, in Keulen. Hier laat Zumthor zien dat hij een meester is in het creëren van uitdagende en  verbazingwekkende atmosferen in zijn architectuur. Zijn oog voor detail is overal terug te zien in het museum. Daarnaast weet hij om een goede manier de bestaand historische site en kapel samenkomen met het nieuwe gebouw dar zich er omheen vouwt. Tijdens mijn bezoek met mijn medestudenten aan het gebouw hebben we ons enorm vermaakt door alles grondig onder loep te nemen, behalve de tentoonstelling die er toen werd geëxposeerd. Misschien moet ik er toch maar eens naar terug om te zien waar deze nou over ging..

Ik ben het meest trots op de kennis en ervaring die ik tijdens en na mijn studie in Delft heb opgedaan. Daarnaast ben ik uiteraard erg trots op het feit dat ik nu deel uitmaak van het team van Mei architects and planners.

Harro heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft, waar hij zowel zijn bachelor als master diploma heeft behaald. Tijdens zijn studie heeft Harro verschillende stages gelopen in binnen- en buitenland. Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt bij Inbo architecten in Rotterdam.