Ga direct naar de inhoud

Danique van de Sanden architect

Ik werk bij Mei omdat ik een passie heb voor het transformeren van vervallen panden en gebieden. Met transformatie kun je historische waarden en het karakter van een plek behouden, en tegelijkertijd zorgen voor een nieuwe impuls in een gebied. Daarnaast vind ik de technische uitdaging en detaillering van een transformatieproject heel interessant.

Mijn favoriete gebouw, die heb ik niet per se. Ik laat mij graag inspireren door een groot scala aan projecten. Voorbeelden van projecten waar ik geïnspireerd door raak zijn o.a. Hotel Jakarta vanwege de houtbouw en het groene atrium, en transformatieproject LocHal in Tilburg, vanwege de mooie combinatie van oude elementen uit de locomotiefhal en de nieuwe elementen.

Ik ben het meest trots op twee van mijn privéprojecten: de renovatie van twee vervallen woningen, die ik samen met mijn vriend helemaal zelf heb opgeknapt. In een van die twee, een jaren 30 huis, wonen wij nu zelf.

Danique rondde haar master in Architectuur af aan de TU Delft in 2018. Ze werkte 2 jaar bij Powerhouse Company en 8 maanden bij een kleine ontwikkelaar, voordat ze bij Mei aan de slag ging in april 2021.