Ga direct naar de inhoud

Youri Vijzelman architect | projectleider

Ik werk bij Mei omdat het werk van Mei laat zien wat steden in de 21e eeuw nodig hebben. Sawa is hiervan een sprekend voorbeeld waarin beproefde technieken samenkomen in een grensverleggend sociaal, ruimtelijk en economisch duurzaam plan.

Mijn favoriete gebouw is in ieder geval een gebouw dat een sterke relatie aangaat met het stedelijke leven. Daarvan zijn vele voorbeelden, maar de Sendai Mediatheque ontworpen door Toyo Ito is geweldig. Met de glazen liften beleef je de stad en het groen vanuit verschillende niveaus op een bijzondere manier. Van buiten reflecteert het glazen gebouw overdag de grote bomen, en wordt bij schemering de levendigheid van het publieke gebouw onderdeel van het straatleven.

Ik ben het meest trots op de inzet van Mei en Robert Winkel voor een inclusieve en duurzame stad. Inclusief als in een stad voor iedereen ongeacht afkomst, culturele achtergrond, gender, leeftijd of beperkingen. Duurzaam als in toekomstbestendig, opgebouwd uit hernieuwbare materialen, ruimte voor natuur en met respect voor de historische lagen van de stad.

Youri studeerde Bouwkunde aan het HBO in Utrecht waarna hij de Academie van Bouwkunst in Arnhem volgde. Youri heeft een grote waardering en passie voor de dynamiek van het stedelijke leven. Hij werkte bij diverse bureaus in Nederland, Japan en Vietnam waaronder RAU Architects in Amsterdam en Vo Trong Nghia Architects in HCMC. Voordat hij bij Mei kwam werken heeft hij ruim vijf jaar ervaring opgebouwd als projectarchitect bij BurtonHamfelt in Amsterdam waarin hij werkte aan stedelijke opgaven op diverse schalen in alle fasen van het ontwerpproces.