|

Afgelopen weken onderzochten studenten van de TU Delft de façade van de Schiecentrale, en maakten een voorstel voor verbetering hiervan, passend bij het steeds groener wordende Lloydkwartier.

‘We hebben geprobeerd een ontwerp te maken dat zich richt op de effecten op de omliggende omgeving en een voorbeeldfunctie vervult’, legden de studenten uit. Er werd gekozen voor een groene façade aan de buitenzijde van de galerijen, waardoor de zon wordt gefilterd en er een aangenaam klimaat ontstaat. Het nieuwe voorstel past mooi in het verlengde van, bijvoorbeeld, het natuurinclusieve SAWA dat volgend jaar vlak voor de Schiecentrale gebouwd wordt.

 

Benieuwd naar de resultaten?

Lees deel A, onderzoek naar de huidige façade, hier:

Part-A-Report-Schiecentrale-TU Delft.pdf (7 MB) download

Lees deel B, onderzoek naar een verbeterde façade, hier:

Part-B-Report-Schiecentrale-TU Delft.pdf (12 MB) download

 

Het onderzoek werd uitgevoerd door Puji Nata Djaja, Rafael Núñez Larios, Paul Brink en Rienk Feenstra.