Ga direct naar de inhoud

Start Bouw Kaaspakhuis Gouda

Vrijdag 8 april is de officiële Start Bouw van Het Kaaspakhuis in Gouda.
Naar een ontwerp van Mei architects and planners zal dit Rijksmonument worden getransformeerd tot woongebouw met 52 loftappartementen. Momenteel is 90% van de woningen verkocht.
Burgemeester van Gouda Milo Schoenmaker geeft vrijdag om 16.30 uur aan de Wachtelstraat 52 het startsein voor dit feestelijke moment met het aansnijden van een 60 kilo kaas

Middels enkele slimme architectonische ingrepen zal het voormalige kaaspakhuis ‘De Producent’ worden getransformeerd tot een woongebouw vol licht, lucht en ruimte. Om daglicht en buitenruimte te creëren heeft Mei, met behoud van de monumentale waarden, op strategische plekken loggia’s gemaakt in de bestaande gevel. De oorspronkelijke steeg tussen de twee kaaspakhuizen wordt omgevormd tot een centraal atrium waardoor royaal daglicht in het gebouw komt. Deze centrale hal krijgt twee entrees, aan de Wachtelstraat en aan de Westerkade. De huidige kaasplanken uit het kaaspakhuis zullen worden gebruikt als wandafwerking in het atrium. Een deel van de oorspronkelijke buitengevelwanden blijft in het atrium overeind staan en wordt hergebruikt als liftschacht. Met twee glazen liften die langs deze historische gevelwanden op-en-neer gaan, kunnen de bewoners en bezoekers straks de woningen op de verdiepingen bereiken en het gebouw optimaal beleven.

White House Development BV is ontwikkelaar van dit project en de bouw wordt uitgevoerd door Vergeer Bouw uit Reeuwijk. Naar verwachting worden de appartementen het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.