Ga direct naar de inhoud

Spaardersbad genomineerd voor ARC19 Development Award

Het Spaardersbad in Gouda is genomineerd voor de ARC19 Development Award! Deze award wordt uitgereikt aan het best ontwikkelde architectuurproject in 2018/2019. De award wil de dialoog tussen projectontwikkelaar en architect bevorderen om zo een hoogwaardig kwalitatief gebouwde omgeving na te streven.

In samenwerking met White House Development realiseerde Mei 6 unieke loftwoningen rondom een mediterrane binnentuin in het voormalig zwembad Spaardersbad. Een gedurfde opgave vanwege het uitzonderlijke woonproduct. In het eindresultaat zijn de schoonheid van het oorspronkelijk ontwerp en rijke geschiedenis van het monument op verschillende niveaus terug te zien. Het toont het succes van een transformatie van best bezocht en monumentaal zwembad naar geliefd en uniek woongebouw, waar de nieuwe bewoners met trots intrek hebben genomen in hun nieuwe Spaardersbad.

Naast het Spaardersbad zijn de Schubertsingel Den Bosch door Houben/Van Mierlo Architecten & MWPO en Imagewharf Werk en Studiogebouw door Affaire d’Architecture & team Imagewharf genomineerd. Op 7 november 2019 wordt de prijs uitgereikt in Amsterdam. Lees hier meer over alle genomineerden voor de ARC19 awards.

Bekijk de genomineerde inzending.