Ga direct naar de inhoud

SAWA wint Paris Design Award

SAWA wint de 10e internationale architectuur award: de gerenommeerde jury van DNA Paris Design Awards heeft SAWA tot winnaar verkozen in de categorie Green Architecture.

10e award voor SAWA

De bouw van SAWA is in volle gang. In het najaar wordt de houten draagstructuur zichtbaar, en de verwachtingen zijn hooggespannen. Het is een primeur in Europa, aangezien dit de eerste keer is dat er op deze hoogte (16 verdiepingen) met deze techniek wordt gebouwd. De internationale erkenning voor zowel de hoge mate van innovatie als de esthetische uitmuntendheid vervult ons met een gevoel van trots. Met de Paris Design Awards staat de teller inmiddels op 10 awards. SAWA won eerder awards bij gerenommeerde evenementen, zoals het World Architecture Festival, de Architecture Masterprize, MIPIM / Architectural Review Future Project Awards, Iconic awards for Innovative Architecture en de Green Good Design Awards. Vorige maand nog maakten we bekend dat SAWA de Architizer A+ Sustainability Awards heeft gewonnen.
De uitreiking van de DNA Paris Awards vindt in oktober plaats in Parijs.

SAWA draagt bij aan decarbonisatie van de bouw

SAWA is ontworpen vanuit de drive en het hoge ambitieniveau om een zero-carbon gebouw te ontwikkelen dat bijdraagt aan het oplossen van de klimaatcrisis en een gezonde toekomst. De realisatie van SAWA betekent een belangrijke stap in de richting van internationale duurzaamheidsdoelstellingen en bewijst dat de bouw anders kan. SAWA, ook wel “het gezondste gebouw” van Nederland genoemd, voegt waarde toe aan buurt en stad in de breedste zin van het woord. Deze “gedeelde waarden” hebben betrekking op CO2-opslag door houtbouw, het versterken van de biodiversiteit, gemeenschappelijke ruimtes waaronder de moestuin op het dek en het maken van een circulair gebouw met betaalbare woningen, waar mensen voor elkaar en voor de natuur zorgen. Het project omvat 109 woningen, met ruime groene terrassen van gemiddeld 40 m2 per woning, waarvan 50 middenhuurwoningen. Het woonconcept wordt verrijkt door verschillende gedeelde functies – zoals gedeelde mobiliteit, gereedschap en een moestuin op een openbaar dek – waardoor een levendige en zorgzame community wordt aangewakkerd. De technische innovatie zit in het gecertificeerde Nice bouwsysteem, waarvan SAWA het eerste aantoonbare en gerealiseerde voorbeeld is. Daarmee is SAWA het eerste volledig uit hout opgetrokken en circulaire woongebouw van 50 meter hoog in Europa.

DNA Paris Design Awards

A fresh design Awards for creative thinkers and makers

DNA Paris Design Awards is een initiatief van Farmani Group en het Parijse kunstenaarscollectief In Between. Farmani Group is de organisator van International Design Awards (IDA), Architecture MasterPrize (AMP), European Product Design Awards (EPDA), de jaarlijkse Lucie Awards voor Fotografie en vele andere prestigieuze wereldwijde prijzen. DNA Paris Design Awards is een eerbetoon aan het werk van internationale architecten en ontwerpers, die ons dagelijks leven verbeteren door middel van praktisch, mooi en innovatief design. De Awards worden uitgereikt aan projecten die worden gekenmerkt door moed, diversiteit en uitmuntendheid. 

Meer info over SAWA?

Wil je meer weten over het project SAWA of een perskit ontvangen?
Contact onze PR afdeling:

Meer informatie over

SAWA

Het gezondste gebouw van Nederland