Ga direct naar de inhoud

Rotterdam City Crest: speciale SAWA editie

21st Century Heraldry is een doorlopend project van grafisch ontwerpbureau 75B. Zij verzamelen en bestuderen voortdurend de symbolische wapens van onze tijd.

In 2001 maakte 75B een eerste wapen voor hun thuisstad Rotterdam als culturele hoofdstad van Europa. De hedendaagse heraldische verworvenheden werden gevisualiseerd in een wapen met zowel representatieve en succesvolle iconen van de stad, als het omgekeerde daarvan. Naast de skyline, haven en universiteit werden het traumatische bombardement van de Tweede Wereldoorlog, een fastfoodketen en de aan hooliganisme gerelateerde gabberhouse-muziek opgenomen. In 2019 werden de eerste vijf edities op grote wandkleden (235 x 170 cm) jacquard geweven in het TextielLab van het TextielMuseum Tilburg. Het eerste wandtapijt werd in 2020 opgenomen in de collectie van Museum Rotterdam.

SAWA als Rotterdams icoon

In 2022 heeft 75B de Rotterdamse editie geactualiseerd door toevoeging van het SAWA logo in het midden van het wapen. Mei kocht het speciale SAWA-editie wandkleed, dat nu trots aan de muur in ons kantoor hangt.

wandkleed 75B

Na het ontwerp voor Rotterdam besloot 75B het project verder uit te breiden onder de titel 21st Century Heraldry en ontwierp edities voor Los Angeles, Vilnius, Amsterdam, Hamburg, Napoli, Palermo, Milaan, Turijn en Rome. De wapens kregen veel aandacht en veel verzoeken om een betaalbare versie. Daarom werden posterversies gedrukt en beschikbaar gesteld via de webshop van 75B.

Poster cadeau bij aanschaf van Incl.

Als je nu een exemplaar van ons eerste overzichtswerk Included bestelt en kiest voor afhalen bij Mei, krijg je een Rotterdam poster van 75B cadeau!

Meer over

SAWA

Het gezondste gebouw van Nederland