Ga direct naar de inhoud

Robert Winkel nieuwe voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Amsterdam

Per 1 januari 2023 is ir. Robert Winkel (1963) door de gemeenteraad van Amsterdam benoemd tot nieuwe algemeen voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Hij volgt Eric Luiten op die voorzitter was vanaf 2017 en het einde van zijn termijn heeft bereikt.

Als algemeen voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit vind ik het van belang om toe te werken naar een integrale kwaliteit. Alle belangen dienen zoveel mogelijk te worden afgewogen en te worden meegenomen in de advisering door de commissie. Dit uiteraard in samenwerking met alle betrokkenen en commissieleden, die allemaal expert zijn op hun gebied. Zo kunnen we tot een onafhankelijk advies komen. Dit vergt een actief beleid op dat vlak. De discussie en besluitvorming is transparant en openbaar, en we gaan ons actief inzetten om de overwegingen en adviezen onder en bij de mensen te brengen.
– Robert Winkel

Robert Winkel is geboren in Amsterdam en geeft sinds 2003 leiding aan Mei architects and planners in Rotterdam, een prijswinnend bureau met een specialisme in herbestemming van cultuurhistorisch erfgoed, complexe stedenbouwkundige opgaven en innovatieve nieuwbouwconcepten met een focus op duurzaamheid en circulariteit.

Hij heeft veel ervaring met kwaliteitsadvies in het publieke domein en was eerder onder meer lid van de Amsterdamse Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, voorzitter van het kwaliteitsteam Feyenoord City in Rotterdam en voorzitter van het kwaliteitsteam Merwedekanaalzone in Utrecht.

Het gemeentebestuur van Amsterdam ziet in Robert een voorzitter die inhoudelijk een stevige bijdrage kan leveren aan het oplossen van de grote vraagstukken waar Amsterdam zich de komende jaren voor gesteld ziet, zoals het versneld en op grote schaal bijbouwen van woningen en de verduurzaming van de bestaande wijken in de stad.

Meer over

Robert Winkel

Ondernemend architect Robert Winkel is sinds 2003 de oprichter van Mei architects and planners. Als energiek voorman inspireert hij een team van circa vijftig ontwerpers en specialisten. Na zijn studie…