Ga direct naar de inhoud

Weeshuis Gouda

Boutiquehotel en appartementen in uniek historisch ensemble

Het Weeshuis Gouda is een verzameling unieke historische panden in het centrum van Gouda. De bijzondere rijks- en gemeentelijke monumenten vormen samen een cultuurhistorisch zeer waardevolle locatie. Het Weeshuis ensemble is gelegen in het oudste en meest sfeervolle deel van de binnenstad, tussen groen en andere topmonumenten van de stad zoals de Sint Janskerk. De rijke historie en de verhalen van de Goudse mensen die daar deel van uit hebben gemaakt, vormen een belangrijk onderdeel van het concept. Ontwikkelaar White House Development en Mei architects and planners zijn uitgebreid in de geschiedenis van de afzonderlijke gebouwen én in de geschiedenis van Gouda en haar ambachten gedoken. In de voorgestelde transformatie van het Weeshuis Gouda tot luxe boutiquehotel met sterrenrestaurant en appartementen voor jonge mensen zal de kleurrijke geschiedenis zichtbaar en voelbaar worden gemaakt.

Project info

Status
2021

Opdrachtgevers
White House Development BV

Programma
Boutiquehotel (20 kamers) met luxe restaurant, appartementen voor jonge mensen, ruimte voor evenementen en vergaderingen, tuin

01 slides

Cultureel erfgoed verbinden

Op een zorgvuldige en vanzelfsprekende wijze wordt het toekomstige gebruik met het culturele erfgoed verbonden. De indeling van het nieuwe plan volgt als vanzelfsprekend uit de bestaande gebouwen van het Weeshuis. De rijke historie van het Weeshuis wordt in het hele gebouwensemble voelbaar gemaakt. Zo komt in elke hotelkamer een historisch schilderij te hangen. Verhalen en fragmenten over de geschiedenis van het gebouw zullen door middel van teksten subtiel worden verwerkt in het interieur. En ook het personeel zal worden aangemoedigd de historische verhalen van het gebouw door te vertellen.

Boutiquehotel WSHS

Het hotel krijgt 20 kamers en is georganiseerd rondom het monumentale Weeshuishof. Op de begane grond komt de lobby en een luxe restaurant. Alle horeca zal worden geëxploiteerd door het Goudse ondernemersechtpaar Lennart en Sharon van Gastel, bekend van onder andere De Lichtfabriek in Gouda.

01 slides

Appartementen

Aan de andere zijde van de Patersteeg, en in het voormalige gymnastieklokaal komen appartementen voor jonge mensen. De appartementen zijn compact maar, door de aanwezige vrije hoogte en de mogelijkheid tot het maken van een entresol, hebben ze loftkwaliteit. De appartementen zijn gegroepeerd rondom een sfeervolle gezamenlijke binnentuin.

01 slides

This content is available after accepting the cookies.

Robert Winkel geeft een toelichting op de kansen en mogelijkheden bij de transformatie van het Weeshuis tot luxe hotel-restaurant en appartementen.

Timeline

15 juni 2021

23 februari 2019

  • Nieuws
  • work in progress
01 slides

Geef nieuw leven aan bestaande kwaliteiten. Werk met Mei.

Mei heeft grote expertise in Bestaand & Nieuw. Bekijk vergelijkbare projecten hier.

Volgend project

Hotel Restaurant STROOM

Multimediahotel in voormalig trafohuis
Hotel stroom van de voorzijde gezien. Bakstenen gevel met verticale inkepingen. Op de achtergrond staat de Schiecentrale 4B