Ga direct naar de inhoud

Gouwekerk

Neogotische basiliek transformeert naar bijzonder hotel en multifunctionele ontmoetingsruimte

De rijksmonumentale Gouwekerk ligt in het hart van de stad Gouda. De neogotische kruiskerk heeft een relatief korte geschiedenis, aangezien de kerk pas is gebouwd in 1902, de tijd van de katholieke emancipatie. De kerk is een iconisch gebouw voor de stad, aangezien de 80 meter hoge toren, nog altijd het hoogste punt is van Gouda. In de afgelopen decennia is de kerk zijn religieuze functie verloren. De prachtige neogotische basiliek zal daarom worden getransformeerd tot een bijzonder hotel en multifunctionele ontmoetingsruimte.

Project info

Opdrachtgevers
White House Development

Programma
hotel, horeca en ontmoetingsruimte

01 slides

De kerkruimte is van enorme afmetingen en heeft een vrije hoogte van ruim 20 meter om zoveel mogelijk daglicht binnen te krijgen. De ruimte biedt een tal van mogelijkheden voor een multifunctionele toekomst die zowel bestaat uit tijdelijke als permanente functies. Evenementen zoals theater, diners, conferenties en concerten kunnen straks plaats vinden op deze iconische locatie.

01 slides

Concept

In het schip van de kerk zal een nieuw bouwvolume komen waarin hotelkamers, met zicht op het prachtige interieur, worden geplaatst. Ook de pastorie en sacristie zullen veranderen in unieke en intieme hotelkamers, evenals de kap. Dit nieuwe bouwvolume voegt een nieuwe dimensie toe aan de ruimtelijke beleving van de Gouwekerk. De hotelkamers in het dit bouwdeel zorgen voor een unieke ervaring door het uitzicht op het rijk gedecoreerde kerkinterieur.

Timeline

12 december 2018

Interieur van de Gouwekerk, met gele en rode bakstenen en natuurstenen vloeren en pilaren
01 slides

Nieuw programma in bestaand gebouw? Werk samen met Mei.

Mei heeft grote expertise in Bestaand & Nieuw.

Volgend project

Kaaspakhuis Gouda

Loftwoningen in Rijksmonumentaal kaaspakhuis
lofts