van leegstaand kantoorgebouw naar glazen woontoren

Het voormalige hoofdkantoor van de Belastingdienst aan de Steenvoordelaan in Rijswijk zal worden getransformeerd tot woongebouw De Generaal. Mei architects and planners heeft samen met EyeOnProperty een slim plan ontwikkeld om deze centraal gelegen kantoortoren te transformeren tot een flexibel en duurzaam appartementengebouw. Een nieuwe glazen gevel met verdiepingshoge ramen geeft de woningen rondom een geweldig uitzicht.

Met een verdiepingshoogte van 3 meter en glas van vloer tot plafond krijgen de appartementen een unieke ruimtelijke kwaliteit. Dit woningtype vormt een echte verrijking voor Rijswijk, waar het huidige aanbod voornamelijk bestaat uit eengezins rijenwoningen en portiekflats.
Een deel van de begane grond is bestemd voor commerciële voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een horecagelegenheid. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijke en actieve plint die zorgt voor een verbetering van de openbare ruimte en de aansluiting op de omgeving. In de bestaande kelder worden de individuele bergingen gerealiseerd.

Voor meer informatie over De Generaal: www.wonenindegeneraal.nl

Link naar de brochure

[Download niet gevonden]