Ga direct naar de inhoud

Fenix I maakt indruk op de BIM-praktijkdag

“Slim ontwerpen aan én op een historische loods: met hypermoderne digitale technieken”, “van Fenixloods tot Fenixapp” en “de gamification van de bouwsector”. Dit zijn enkele van de vele enthousiaste reacties die projectmanager en associate partner Robert Platje ontving op zijn presentatie over Fenix I op de BIM-praktijkdag. Voor een zaal vol geïnteresseerde professionals vertelde hij over de transformatie van de bestaande Fenixloods in Katendrecht tot loftwoongebouw en ruimte voor creatieve en culinaire bedrijven.

Op dit congres, dat jaarlijks plaatsvindt in de jaarbeurs in Utrecht, delen professionals ervaringen over de toepassing van het Bouw Informatie Model in ontwerp, bouw en beheer. Praktijkcases, zoals die van Fenix I, maken deze dag extra interessant.

Het complexe plan van Fenix I – met een combinatie van transformatie en nieuwbouw – is volledig uitgewerkt in Revit en een goed voorbeeld van een BIM project waarin vier disciplines samenwerken: architect, aannemer, constructeur en installateur. Platje deelde op enthousiaste wijze zijn ervaring vanaf het inmeten van de point cloud tot en met het ontwikkelen van een smartphone app om toekomstige bewoners bij het project te betrekken.

Het was een bomvolle zaal met, volgens Platje, een “leuke energie”.