Ga direct naar de inhoud

PERSBERICHT: SAWA ontvangt met derde award opnieuw internationale erkenning

De jury van de MIPIM / Architectural Review Future Project Awards heeft het Rotterdamse woongebouw SAWA bekroond met een eervolle vermelding in de categorie Residential. Het gebouw is ontworpen door Mei architects and planners in opdracht van Nice Developers en ERA Contour. Na de eerste prijs van de ARC20 Innovatie Award vorig jaar en het winnen van de internationale Green Good Design Award in april van dit jaar, is dit de derde maal dat SAWA wordt onderscheiden voor de uitzonderlijk innovatieve ambities en duurzame kwaliteiten.

A stand-out building in Rotterdam docks visually for its green appearance, and socially for its programme and approach to sustainability”
– jury MIPIM / AR Future Project Award

De MIPIM/Architectural Review Future Project Awards, die 12 categorieën omvat, is de enige internationale prijs die uitsluitend uitmuntendheid in projecten in de ontwerp- of vroege bouwfase bekroont. Bij deze prijs richt de jury zich niet alleen op het ontwerp, maar ook naar hoe deze toekomstige projecten in hun bredere context zullen bijdragen aan de maatschappij.
In 2019 won Mei architects and planners de MIPIM/Architectural Review Future Project Awards met de transformatie van de monumentale overslagloods Fenix I in de categorie Old & New.

De MIPIM/Architectural Review Future Project Awards wordt jaarlijks georganiseerd en uitgereikt door de MIPIM, de internationale vastgoedmarkt in Cannes, Frankrijk, in samenwerking met het maandelijkse internationale tijdschrift Architectural Review.
MIPIM 2021 vindt plaats op 7-8 september 2021 als de MIPIM September Edition in Cannes.

Gezondste gebouw van Nederland

SAWA is een uniek houten woongebouw van 50 meter hoog, dat door de integratie van overdadig groen en vaste beplanting in het ontwerp bijdraagt aan de biodiversiteit, dat bereikbaar is voor verschillende inkomensgroepen, en waar mensen zorg hebben voor elkaar en de natuur.

Met dit ‘gezondste gebouw van Nederland’ wordt een plek gecreëerd die van toegevoegde waarde is voor de buurt, door stimulering van communities, een gemeenschappelijk dek, gedeelde functies en verbinding met bestaande lokale initiatieven. De toekomstige bewoners worden actief betrokken bij de ontwikkelingen van SAWA en er worden regelmatig participatiebijeenkomsten georganiseerd. De officiële verkoop staat gepland rond de zomer van dit jaar, en het streven is om voor eind 2021 te starten met de bouw van SAWA.

Team van deskundigen

Mei architects and planners ontwerpt SAWA in opdracht van Nice Developers en TBI-onderneming ERA Contour. Mei heeft in de afgelopen decennia een bewezen track record opgebouwd als het gaat om het ontwerpen en realiseren van innovatieve woonconcepten en waardevolle communities, gebaseerd op shared values, in zowel binnen- en buitenland. Na de monumentale Fenix I loods, waarmee het bureau maar liefst 11 architectuurprijzen won, is SAWA het volgende veelbelovende project van Mei in Rotterdam.

SAWA wordt ontwikkeld en ontworpen met een uitgebreid team van deskundigen, waaronder Pieters Bouwtechniek, DERIX, Pirmin Jung, Ralph Hamerlinck, DGMR, Atto Harsta, Piet Vollaard, Bureau Stadsnatuur en Copijn. De Wijde Blik Communicatie en Kettner Makelaardij zijn aangehaakt voor de promotie en verkoop van de appartementen in SAWA.