Ga direct naar de inhoud

Nieuwe website van SAWA is live!

Na de lancering van de nieuwe SAWA website afgelopen week, stroomden de reacties van geïnteresseerden binnen! Naast een aantal mooie nieuwe impressies van het gebouw, zijn er op de website ook interviews met de makers van SAWA (initiatiefnemers, buren en ondernemers) te lezen.

Het eerste houten woongebouw in Rotterdam van 50 meter hoog krijgt ruim 100 woningen (zowel koop als huur). De koopwoningen gaan naar verwachting voor de zomer de markt op. SAWA Rotterdam wordt ontwikkeld door Nice Developers en ERA Contour. De gezichten achter Nice Developers zijn Mark Compeer en Robert Winkel; beiden wonen en werken op de Lloydpier en kennen de locatie als geen ander. ERA Contour ontwikkelt en bouwt in Rotterdam onder meer woonprojecten als The Hudsons en Little C. Haar ambitie is om steden sterker te maken en de mensen die er wonen gelukkiger. Beide partijen delen hun liefde voor de stad en willen met SAWA iets waardevols toevoegen aan Rotterdam.

Verbinding met de natuur
“Met SAWA Rotterdam willen we bewoners nog meer verbinden met de natuur. Het hout heeft daar een belangrijke rol in en is niet alleen een duurzame manier van bouwen, maar zorgt ook voor een gezond en prettig binnenklimaat waar je als bewoner heel blij van wordt. Ook het vele groen in SAWA levert daar een grote bijdrage aan en we vinden het fantastisch om dit project in Rotterdam mee te ontwikkelen en straks te gaan bouwen,” zegt Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour.

Nieuwe manier van wonen
Robert Winkel: ”Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken over wonen. Wij willen een gezond en duurzaam gebouw neerzetten. SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Bouwen in hout is gezond. Hout stoot geen CO2 uit maar slaat het juist op. SAWA wordt ook een gezond gebouw omdat we in het ontwerp ruimte voor groen en voor belangrijke dieren als vlinders, vogels en bijen meenemen. Het leefgebied van deze dieren wordt door de verstedelijking almaar ingeperkt en dat moet anders.” Het ontwerp voor SAWA draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen wordt geïntegreerd in balkons, terrassen en dek. Om zo de biodiversiteit van de wijk te vergroten.

In gesprek met de buurt
Mark Compeer: “SAWA maken we met en voor de buurt. We maken een gebouw waarmee we ontmoetingen tussen buren en bewoners stimuleren. Deze maand houden we online meedenkavonden met buurtgenoten van de Lloydpier en mensen die graag in SAWA willen wonen. We willen graag van hen horen wat zij vinden van de woningen maar ook van de manieren waarop we de gezamenlijke ruimtes straks kunnen gaan gebruiken.” Aanmelden voor de meedenkavonden kan via de vernieuwde website.

Lloydpier
SAWA is maar liefst het zesde gebouw in het Lloydkwartier dat door Mei wordt ontworpen. De gebouwen werden meermaals genomineerd en Kraton 230, het 25kV gebouw en Jobsveem wonnen diverse prijzen.

Meer weten?
Mocht u een vraag hebben over ons project, meer informatie willen, een gesprek willen met de makers en/of architect: laat het ons dan vooral weten. Aanmelden voor de nieuwsbrief van SAWA kan via www.woneninsawa.nl.