Ga direct naar de inhoud

Mei schrijft competitie uit voor biodivers design

Mei heeft samen met Nice Developers een interne Design & Build competitie uitgeschreven: Kom BIJ Mei.

De prijsvraag roept op tot een nieuw, innovatief en high-design product dat de biodiversiteit in de stad in brede zin stimuleert. Mei en Nice zijn op zoek naar een creatieve benadering van een ontwerp en een uitvoerbaar product, dat reproduceerbaar is op kleine, middelgrote en grote schaal.

Eind september vond de eerste pitchronde plaats, op het RDM terrein. Maar liefst 8 teams presenteerden hun innovatieve concepten, uiteenlopend van bijenhotel tot vogelnestkast en van een Bakkie tot een Nice Bike.

De zeskoppige jury, met onder meer Piet Vollaard, medeoprichter van De Natuurlijke Stad, en Wessel van Beerendonk, eigenaar Studio RAP, selecteerden drie finalisten. Zij zullen de concepten verder uitwerken en werkende prototypes ontwikkelen. De finalepitch vindt eind oktober plaats.

De winnaar van de competitie wint niet alleen eeuwige roem, maar strijkt bovendien een mooie geldprijs op. Mei en Nice zullen het winnende ontwerp in productie nemen en inzetten bij de verdere ontwikkeling en promotie van SAWA: het eerste volledig houten woongebouw van Rotterdam.

Bekijk hier het compilatiefilmpje van de eerste pitchronde:

This content is available after accepting the cookies.

Meer informatie:

www.kombijmei.nl

www.woneninsawa.nl