Ga direct naar de inhoud

Bezoek aan staalfabriek voor Fenix I

Mei heeft samen met Heijmans een indrukwekkend bezoek gebracht aan staalfabriek CSM Steelstructures. Hier werd, speciaal voor het transformatieproject Fenix I, 1,5 miljoen kilo aan staal gefabriceerd voor transport naar Katendrecht. Daar is het werk inmiddels in volle gang: de nieuwe staalconstructie wordt in de oude Fenixloods geplaatst. De nieuwe constructie bestaat uit 12 meter hoge kolommen, met een diameter van 70 cm, en daarboven een tafelconstructie die de nieuwe lagen loftwoningen zal dragen. In dit nieuwe gebouwvolume komen 212 appartementen die volledig naar wens van de kopers zijn in te delen.

De enorme hijskranen van bouwbedrijf Heijmans op de kade van Katendrecht maken inmiddels deel uit van de Rotterdamse skyline. Als één van de grootste bouwprojecten van Nederland ziet het er spectaculair uit.  Benieuwd? Bekijk de live beelden van de bouw.

Vanuit hun loft-appartement kunnen de toekomstige bewoners straks gaan genieten van het prachtige uitzicht over Rotterdam. Maar tot die tijd zijn Mei architects and planners en Heijmans nog druk bezig om deze loods nieuw leven in te inblazen.

Bekijk hieronder de video van het bezoek aan CSM Steelstructures. Via onze videoplayer op de homepage kun je ook de extended version bekijken!

This content is available after accepting the cookies.