Ga direct naar de inhoud

Mei architects and planners breidt uit en benoemt twee partners

Robert Winkel, oprichter en eigenaar van Mei architects and planners, is verheugd de benoeming aan te kondigen van twee partners: Robert Platje en Michiel van Loon. Met het toetreden van de partners worden specifieke expertise, creatieve kwaliteit en continuïteit gewaarborgd binnen een groeiende organisatie van 50 medewerkers.

Sinds 2017 namen de nieuwe partners reeds essentiële rollen in het management van het bedrijf op. Hun voortdurende inspanningen worden erkend en vanaf 4 april 2022 zijn zij officieel partners bij Mei. Aan de hand van de kernwaarden Context, Community, Nieuwe Esthetiek, Flexibiliteit en Nieuwe Waarden werken zij met gedeelde ambities aan de kwalitatieve groei van Mei.

“Robert en Michiel hebben de waarden waar we voor staan en onze werkwijze omarmd en verder gebracht. Ze hebben daarmee grote verantwoordelijkheid genomen op hun eigen gebied binnen Mei. Ik ben erg blij en vol vertrouwen dat we samen voort kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst.”

Robert Winkel
architect | founder

Robert Platje

Robert, 46 jaar, is Mei’s bouwtechnoloog en vanaf 2000, met zijn specialisatie – architectonisch detail en duurzaam bouwen – en als BREEAM-expert, een waardevolle aanvulling op het team. Hij is de conceptbewaker bij Mei en heeft een fascinatie voor technische oplossingen. Tegelijkertijd pleit hij in zijn ontwerpen voor “wonen zoals je wilt wonen”. Niet de architectuur, maar de mensen dicteren dat. Deze werkwijze is terug te zien in bijvoorbeeld het veelgeprezen Fenix I en het vooruitstrevende SAWA project, waarin Robert Platje een aanvoerende rol heeft.

“Bij Mei maken we technieken graag zichtbaar in onze gebouwen, wat getuigt van een diepe fascinatie voor technische oplossingen. Daarbij is de techniek altijd een middel, geen doel op zich. Ons doel is om tot gezonde en prettige ‘mensengebouwen’ te komen.”

Robert Platje
projectmanager | partner

Michiel van Loon

Michiel werkt sinds 2012 bij Mei, is 36 jaar en wordt vooral enthousiast van projecten met een hoge complexiteit en gelaagdheid van bestaande en nieuwbouw.  Het reserveren van ruimte – binnen woongebouwen, projecten en steden – is Michiels stokpaardje. Het is zijn expertise om op verschillende schaalniveaus te schakelen tussen stadsniveau, gebouwniveau, gebruiksniveau én detailniveau. In een van zijn meest recente projecten, de transformatie van het Kabeldistrict in Delft, komt deze vakkundigheid goed tot uiting.

“Ruimte voor initiatief en eigenaarschap van de gebruiker zijn super belangrijk voor een stad of woongebouw. Juist dit soort adem- en ontwikkelruimte maakt gebieden aantrekkelijk. Dit zijn de plekken waar het bruist, waar een ongedwongen sfeer hangt en het gevoel dat er nog iets mogelijk is. Het stimuleert mij enorm, dat wij daar met onze ontwerpen aan kunnen bijdragen.”

Included boek

25 jaar Mei

Robert Winkel, Robert Platje en Michiel van Loon staan als een complementair trio aan het roer van Mei en zien een succesvolle toekomst tegemoet. Het toetreden van de partners komt in een bijzonder jaar voor Mei, waarin het 25 jarig bestaan van Mei wordt gevierd. Ter gelegenheid hiervan verschijnt dit jaar het boek INCLUDED, uitgegeven door Nai010 Uitgevers en vormgegeven door 75B. INCLUDED belicht 25 jaar werk én de werkwijze van Mei aan de hand van de 5 kernwaarden en 25 toonaangevende projecten van 1997 tot nu.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten rond 25 jaar Mei en INCLUDED?

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Winkel, PR & Communicatie Mei architects and planners

m.winkel@mei-arch.eu
06-249120602

Lees ook

Over Mei

Mei architects and planners realiseert toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Aan de basis van ons werk ligt respect voor de omgeving: voor de historie van de plek, de huidige…

Team Mei voor Jobsveem