Robert Winkel, oprichter en eigenaar van Mei architects and planners, is verheugd de benoeming aan te kondigen van twee partners: Robert Platje en Michiel van Loon. Met het toetreden van de partners worden specifieke expertise, creatieve kwaliteit en continuïteit gewaarborgd binnen een groeiende organisatie van 50 medewerkers.
Sinds 2017 namen de nieuwe partners reeds essentiële rollen in het management van het bedrijf op. Hun voortdurende inspanningen worden erkend en vanaf 4 april 2022 zijn zij officieel partners bij Mei. Aan de hand van de kernwaarden Context, Community, Nieuwe Esthetiek, Flexibiliteit en Nieuwe Waarden werken zij met gedeelde ambities aan de kwalitatieve groei van Mei.
“Robert en Michiel hebben de waarden waar we voor staan en onze werkwijze omarmd en verder gebracht. Ze hebben daarmee grote verantwoordelijkheid genomen op hun eigen gebied binnen Mei. Ik ben erg blij en vol vertrouwen dat we samen voort kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst.”
![]()
Robert Platje
Robert, 46 jaar, is Mei’s bouwtechnoloog en vanaf 2000, met zijn specialisatie – architectonisch detail en duurzaam bouwen – en als BREEAM-expert, een waardevolle aanvulling op het team. Hij is de conceptbewaker bij Mei en heeft een fascinatie voor technische oplossingen. Tegelijkertijd pleit hij in zijn ontwerpen voor “wonen zoals je wilt wonen”. Niet de architectuur, maar de mensen dicteren dat. Deze werkwijze is terug te zien in bijvoorbeeld het veelgeprezen Fenix I en het vooruitstrevende SAWA project, waarin Robert Platje een aanvoerende rol heeft.
Direct-navigatie links
“Bij Mei maken we technieken graag zichtbaar in onze gebouwen, wat getuigt van een diepe fascinatie voor technische oplossingen. Daarbij is de techniek altijd een middel, geen doel op zich. Ons doel is om tot gezonde en prettige ‘mensengebouwen’ te komen.”
![]()
Michiel van Loon
Michiel werkt sinds 2012 bij Mei, is 36 jaar en wordt vooral enthousiast van projecten met een hoge complexiteit en gelaagdheid van bestaande en nieuwbouw. Het reserveren van ruimte – binnen woongebouwen, projecten en steden – is Michiels stokpaardje. Het is zijn expertise om op verschillende schaalniveaus te schakelen tussen stadsniveau, gebouwniveau, gebruiksniveau én detailniveau. In een van zijn meest recente projecten, de transformatie van het Kabeldistrict in Delft, komt deze vakkundigheid goed tot uiting.
Direct-navigatie links
“Ruimte voor initiatief en eigenaarschap van de gebruiker zijn super belangrijk voor een stad of woongebouw. Juist dit soort adem- en ontwikkelruimte maakt gebieden aantrekkelijk. Dit zijn de plekken waar het bruist, waar een ongedwongen sfeer hangt en het gevoel dat er nog iets mogelijk is. Het stimuleert mij enorm, dat wij daar met onze ontwerpen aan kunnen bijdragen.”
