Ga direct naar de inhoud

1:12. Verbeeldingskracht In Zorgarchitectuur

Voor het bijzondere Doll’s House project zijn 18 architecten, op initiatief van architect Peter Masselink, in actie gekomen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Met als uitgangspunt de beleving van de werkelijkheid door kinderen met een beperking, hebben zij allen een poppenhuis ontworpen en gebouwd, waar deze kinderen mee zouden kunnen spelen. In het poppenhuis van Mei staat het thema ‘samenwerking’ centraal. Het poppetjeshuis, een bolvorm, is opgebouwd uit een groot aantal (5000!) maquettepoppetjes. Eén poppetje is niet sterk, maar samen zijn de poppetjes tot overweldigende prestaties in staat.

De bijzondere poppenhuizen zullen vanaf eind april 2017 door Nederland gaan en najaar 2017 zullen ze worden geveild. De opbrengst van de Poppenhuizen en het overzichtsboekje 1:12. Verbeeldingskracht In Zorgarchitectuur gaat naar Stichting Energy4All en Stofwisselkracht voor onderzoek naar energiestofwisselingsziektes.

Het boekje 1:12. Verbeeldingskracht In Zorgarchitectuur, waarin alle poppenhuizen zijn opgenomen, kan je hier bestellen.