Ga direct naar de inhoud

Masterclass Herbestemmen

exterieur 25kV

Op woensdag 18 juni organiseert Mei een bijzondere dag waarin wij je de mogelijkheid bieden kennis te maken met het thema herbestemming aan de hand van een tweetal praktijkcases: de Schiecentrale en De Fabriek Delfshaven.

Midden in het epicentrum van het herbestemmingsproject de Schiecentrale zullen wij samen met de opdrachtgever deze praktijkcases bespreken en bezoeken. Tijdens deze rondleidingen kijken we niet alleen naar het exterieur, we zullen óók naar binnen gaan en zullen er een aantal gebruikers aan het woord komen. Zo komt alle kennis deze dag bij elkaar!

Dit unieke en dagvullende programma bieden wij aan als een masterclass waarvoor je je nu kan aanmelden!

De-Fabriek-Delfshaven
De Fabriek Delfshaven
Trafohuis-Stroom
Trafohuis Stroom

Programma
In de ochtend staat de theorie van het herbestemmen centraal. Hierin zal zowel de technische, financiële als procesmatige kant van herbestemmen behandeld worden. Aan de hand van de praktijkcases Schiecentrale en De Fabriek Delfshaven, zal Robert Winkel (eigenaar en oprichter Mei architecten en stedenbouwers) ingaan op factoren van deze geslaagde herbestemmingsprojecten. Aldo van Kleef, ontwikkelmanager en opdrachtgever van de Schiecentrale, zal als extern ervaringsexpert optreden en een bijdrage leveren op het gebied van (het tijdelijk her-) programmeren en het ontwikkelen van transformatieprojecten.

In de middag maken we de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk en zullen we een aantal cases gaan bezoeken zoals het Lloydkwartier (25kV, hotel restaurant Stroom en Jobsveem) en de Fabriek Delfshaven. Ook is er ruimte om ervaring uit te wisselen door zelf een casus in te brengen in de masterclass.

Wanneer
woensdag 18 juni 2014
10.00u – 17.00u

Locatie
25kV Gebouw, Ruimte 9F
Lloydstraat 9F
3024 EA Rotterdam

Kosten voor deelname
De kosten van deze masterclass bedragen € 250,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lesmateriaal en inclusief lunch, koffie, thee en een afsluitende borrel. Het aantal plaatsen is beperkt. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving.

LET OP!
Deelnemers die zich aanmelden vóór 19 mei 2014 profiteren van een vroegboek-korting van 10%. Bij inschrijving met drie collega’s, deelname vierde persoon gratis.

Doelgroep
Het programma is gericht op iedereen die geïnteresseerd is in herbestemmingsopgaven en/of die er in de praktijk mee te maken heeft of het nu gaat om het aanscherpen van kennis of het opdoen van inspiratie.