Ga direct naar de inhoud

Kabeldistrict, SAWA en Fenix I finalist bij het World Architecture Festival!

SAWA, het Kabeldistrict én Fenix I zijn geselecteerd als finalist voor het World Architecture Festival! Komende december presenteert Mei architects and planners in Lissabon de drie projecten aan een deskundige jury. De projecten zijn geselecteerd in drie verschillende categorieën, per categorie wordt een award uitgereikt.

Shortlisted
Tijdens het festival neemt het Kabeldistrict, een stedenbouwkundige plan voor de herbestemming van de oude kabelfabiek in Delft, het in de categorie ‘Master Planning – Future Projects‘ op tegen 15 andere finalisten. Houten woongebouw SAWA bevindt zich in de categorie ‘Experimental – Future Projects‘ met zeven andere kandidaten. En Fenix I, een getransformeerde havenloods, is met twintig projecten geselecteerd in de categorie ‘New and Old – Completed Buildings’.

Prijzenregen
Ondanks dat SAWA en het kabeldistrict zich nog in de ontwerpfase bevinden, wekken de innovatieve ontwerpen nu al internationale interesse. Eerder dit jaar won het Kabeldistrict de eerste prijs van de Urban Design & Architecture Design Awards in de categorie Urban Design Concept. SAWA heeft inmiddels vier andere prijzen op haar naam staan.

Bij Fenix I volgt de nominatie een grote reeks van prijzen op; het gebouw won sinds de oplevering in 2019 maar liefst elf architectuurprijzen en werd nog eens zeven keer genomineerd. Jury’s zijn blijvend onder de indruk van de bijzondere constructie waardoor het historische erfgoed bewaard gebleven is, terwijl er ruimte is gemaakt voor een nieuw gemengd programma dat de wijk een positief impuls heeft gegeven.

Over WAF
Het World Architecture Festival is het grootste live, inclusieve en interactieve architectuur award-programma ter wereld. Het festival trekt jaarlijks duizenden inschrijvingen (in de categorieën Completed Building, Future Project en Interieur) en is een unieke ontmoetingsplaats voor architecten, opdrachtgevers en leveranciers. Dit is de eerste keer dat het festival plaatsvindt in Lissabon, van 1 t/m 3 december 2021.