Ga direct naar de inhoud

Interieur transformatie voor The Mark offices

Langs de ring A16 van Rotterdam staat een enorm kantoorpand, meer dan 22.000 vierkante meter, ontworpen in 2008. Eigenaar Cromwell Property Group heeft het gebouw onlangs geschikt gemaakt voor de verhuur aan verschillende huurders. Het resultaat is The Mark, Rotterdams nieuwste multi-tenant building. Mei architects and planners tekende het plan voor de transformatie van het interieur.

Op de begane grond is een koffiebar ingericht. De ruimte hiervoor vonden we door een gedeelte van de parkeergarage bij het gebouw te betrekken. De koffiebar heeft een groene wand gekregen en prints van Rotterdamse iconen op het glas. In de entreehal, die nu een open en ruimtelijk karakter heeft, wordt de ruimte optimaal benut om ontmoetingen tussen mensen te stimuleren.

Daarnaast hebben de entreehal en het restaurant op de derde verdieping een make-over gekregen. Een nieuwe, zes meter hoge, ronde kastenwand (een echte eyecatcher), zitnissen, en bijzondere plafondverlichting geven deze ruimte een eigentijdse en aangename sfeer.

Mei ontwierp naast deze kastenwand ook de overige vaste inrichtingselementen, zoals de balie in de entreehal en de leestafel in de koffiebar.

(Foto’s: Bert Rietberg)