Ga direct naar de inhoud

Inschrijvingen voor de zes eerste koopwoningen in SAWA alleen deze week geopend

Pioniers gezocht voor eerste houten woongebouw van Rotterdam

De plattegronden en informatie van de eerste zes woningen in SAWA staan online en de inschrijvingen zijn deze week geopend. SAWA wordt het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Prachtige nieuwe renders plaatsen het project in perspectief; een levendige buurt waar gezond samen leven centraal staat.

Voor de eerste woningen zoeken de ontwikkelaars pioniers die het avontuur aandurven en verzekerd willen zijn van een appartement in SAWA, terwijl nog niet alles vastligt. Geïnteresseerden hebben t/m 19 juli de tijd om zich in te schrijven voor één van de woningen.

De afgelopen weken zijn er veel (online) gesprekken geweest met mensen die graag in SAWA willen wonen. Over het belang van biodiversiteit, bouwen in hout en de manier waarop deeleconomie wordt toegepast in het gebouw. De interesse voor de Maak SAWA Mee avonden en de betrokkenheid van de buurt en toekomstige bewoners van SAWA zijn groot. De vraag: ’Wanneer gaan de woningen in de verkoop?’, is zeker de meest gestelde vraag, terwijl het plan nog volop in ontwikkeling is. Nice Developers en ERA Contour zoeken mensen die in dit gebouw willen wonen, het avontuur aandurven en willen meedenken.

Alle informatie, prijzen en plattegronden van de zes woningen staan nu op www.woneninsawa.nl. Inschrijven voor een reservering kan van 13 juli t/m 19 juli.

Royale groene terrassen en gezond woonklimaat
In totaal komen er circa 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen beschikbaar. SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het wordt in CLT (cross laminated timber) gebouwd en het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, royale terrassen en gezamenlijk dek. Naast genereuze buitenruimtes hebben alle woningen waanzinnig uitzicht over de stad, de Maas en de Schiehaven, en zijn alle ruimtes vrij in te delen.

Nieuwe renders
Vorige week kwamen er al twee nieuwe renders naar buiten. Hier zijn nog vier nieuwe beelden aan toegevoegd. De beelden laten duidelijk zien hoe SAWA, met haar karakteristieke getrapte vorm, aansluiting vindt op de omliggende gebouwen. De ruime groene terrassen wekken het gebouw tot leven en vormen een onderscheidende kwaliteit binnen het Lloydkwartier.

Samenwerkende partners
Mei architects and planners ontwerpt SAWA in opdracht van Nice Developers en ERA Contour. Door de jaren heen heeft Mei veel ervaring opgedaan in het Lloydkwartier, waar het bureau onder meer de Schiecentrale en het Jobsveem ontwierp. Na de monumentale Fenix I loods, waarmee het bureau veel prijzen behaalde, is SAWA het volgende Rotterdamse project waarbij de verwachtingen hooggespannen zijn. Als makelaar van SAWA is het team van Kettner Makelaardij aangehaakt.