Ga direct naar de inhoud

Hoogbouw webinar nu online

Op 28 januari organiseerden architectuurcentrum AORTA en de Provincie Utrecht een webinar over de kansen en uitdagingen van verschillende vormen van hoger bouwen. Op welke manier kan hoger bouwen een oplossing bieden voor de grote woonvraag binnen een provincie?

Utrecht is een van de snelst groeiende provincies van Nederland en de behoefte aan woningen blijft de komende jaren toenemen. Gestapeld of hoger bouwen kan een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort. Maar hoe zorgen we dat hoogbouw aantrekkelijk is om in te wonen en te leven en welke locaties zijn geschikt? Hoe kunnen overheid en private partijen samenwerken aan een project met ruimte voor inbreng van bewoners? Hoe houden we het betaalbaar en zorgen we voor een goede balans tussen koop, huur en sociale huur waarbij wordt ingespeeld op de woonbehoeften van verschillende doelgroepen? En welke rol is er voor de provincie weggelegd in deze opgave?

Bekijk het volledige webinar hieronder terug. Het fragment van Robert Winkel begint bij minuut 42:27, over de ontwikkeling van hoogbouwproject SAWA in Rotterdam.

This content is available after accepting the cookies.