Ga direct naar de inhoud

Mei lanceert gratis e-book versie van Included

Senior Man Relaxing In Hammock With E-Book Lying Down Wearing Straw Hat

Mei architects and planners introduceert een gratis digitale versie van hun nieuwste boek ‘Included. Architectuur als middel voor een nieuwe toekomst’. Na het succes van de lancering van de offset print versie en op verzoek van velen, heeft Mei besloten om een open-access e-book beschikbaar te stellen om zo het boek toegankelijk te maken voor iedereen. Download het e-book via onze website.

‘Included. Architectuur als middel voor een nieuwe toekomst’, uitgegeven door nai010 uitgevers, onderzoekt nieuwe manieren van werken en bouwen, die inspelen op de groeiende ecologische en sociale noodzaak voor een andere omgang met de gebouwde omgeving. Als een kookboek bevat het rijkgekleurde boek, ontworpen door grafisch ontwerpbureau 75B, een gelaagde set ingrediënten om de architectuur van morgen mee vorm te geven. Met dit boek duikt Mei in een eigenzinnig oeuvre, waarin respect voor de omgeving de bindende factor vormt.

“It would be enough to make the argument that in this book on ‘architecture as a means for a new future,’ Mei has always seen a future for the past and the past as informing the future.”

Aric Chen, algemeen en artistiek directeur van het Nieuwe Instituut, die het voorwoord verzorgde van Included.

Dit eerste overzicht toont 25 jaar werk van Mei architects and planners. Van het modulaire Smarthouse (1995) tot het houten woongebouw SAWA (in aanbouw) wordt hierin een fascinatie voor intelligente bouwsystemen zichtbaar en voor de mogelijkheden die deze bieden om de milieu impact van de bouw te verkleinen. Ambitieuze transformatieplannen, waaronder de Schiecentrale, Fenix I en de zijdefabriek in Naro-Fominsk, laten zien hoe het bureau zich heeft ontwikkeld tot voorloper en expert op het gebied van herbestemming en innovatie in de architectuur.

Aan de hand van een breed palet aan technieken – van gevelelement tot cultuurcluster tot marketingstrategie – geeft het boek inzicht de ontwerpmethodiek van Mei, en in de manier waarop het bureau zich in het plan- en bouwproces positioneert. In gesprek met verschillende experts worden onderliggende thema’s en de huidige relevantie hiervan besproken. Met name omdat dit boek interessant is voor studenten en de jongere generatie architecten, wil Mei architects and planners ervoor zorgen dat het voor iedereen toegankelijk is.

Direct-navigatie links

“We zijn enthousiast dat we naast de gedrukte versie van ons boek ‘Included’ nu ook de gratis e-book kunnen aanbieden. In een tijd die vooral draait om complexe binnenstedelijke opgaven en grote machten toont het boek het cruciale belang van een empathische werkhouding. Onze missie is om studenten en architecten aan te zetten om de ontwerpopgave van deze eeuw te heroverwegen. Laat dit boek je inspireren om daadwerkelijk actie te ondernemen en samen te bouwen aan een betere en gezondere wereld, die voor iedereen toegankelijk en inclusief is!”

Robert Winkel, architect/oprichter van Mei architects and planners.

Download het e-book online

Ben je enthousiast geworden? Download de digitale versie direct op onze website. Naast de digitale versie is er ook een hoge kwaliteit offset print van ‘Included’ beschikbaar. Deze is verkrijgbaar voor de prijs van € 49,95 via directe online aankoop bij Mei, eventueel gesigneerd, of te koop bij gerenommeerde boekhandels.

Included on tour

Met een constante toewijding zet Robert Winkel, oprichter van Mei architects and planners en auteur van het boek, zich in om de visie van ‘Included’ te verspreiden en de urgente thema’s die in het boek worden behandeld krachtig aan te pakken. Robert Winkel neemt regelmatig het podium om mensen op te roepen tot actie. Deze inspirerende lezingen hebben al plaatsgevonden op prominente locaties, waaronder het Nieuwe Instituut in Rotterdam, de Biënnale in Venetië, Hamburg en de Bremen Hogeschool. Mei daagt onderwijsinstellingen en netwerkorganisaties uit om nieuwe mogelijkheden en locaties te bieden voor deze lezingen. Neem direct contact op met Mei voor meer informatie.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Mei om op de hoogte te blijven van de lezingenkalender. Mis deze kans niet om geïnspireerd te raken en betrokken te worden bij deze urgente beweging.

Heb je een vraag over Included?

Wil je meer informatie over het e-book, de printversie of de lezingen? Neem contact op met Mieke Winkel, head of PR & Communications bij Mei:

Meer informatie

Included

Architectuur als middel voor een nieuwe toekomst Mei presenteert haar nieuwe boek Included.De titel Included staat voor de ontwerphouding van Mei architects en planners: voor de ambities die het bureau…

INCL. boek