Ga direct naar de inhoud

Geslaagde City Lijnbaantour

Afgelopen donderdagmiddag 22 mei vond de City Lijnbaantour plaats. Deze tour had Mei samen met SteenhuisMeurs georganiseerd.

De Lijnbaan Rotterdam, de eerste autoloze winkelpromenade van Nederland, is één van de architectuuriconen van de wederopbouw. De winkels van de Lijnbaan zijn opgenomen op de lijst van rijksmonumenten. Recentelijk heeft Mei architects and planners een aantal winkelpanden gerestaureerd. SteenhuisMeurs zette de oorspronkelijke ontwerpprincipes van de Lijnbaan op een rij en adviseerde Mei architecten en stedenbouwers voorafgaand aan de verbouw- en restauratieplannen.

Voor ons een reden om voor een selecte groep vrienden van Mei een speciale citytour te organiseren rondom het gebied van de Lijnbaan. Na de succesvolle sneak preview in De Fabriek Delfshaven voor de vrienden van Mei d.d. oktober 2012 is er deze keer wederom een plezierige en inspirerende vriendendag van gemaakt.

Na een inleiding van Lara Voerman en Robert Winkel vanaf het Binnenwegplein zijn we richting het niet-historische gedeelte van de Lijnbaan vertrokken. Hierna vervolgden we onze route naar het monumentale gedeelte van de Lijnbaan waar Lara Voerman meer verteld heeft over de cultuurhistorische kwaliteit. Ook vertelde Robert Winkel over de toekomst van de Lijnbaan en de winkelpanden Lijnbaan 77 en 102 waar Mei een grondige restauratie voor heeft uitgevoerd. Via het Stadhuisplein liepen we naar de Coolsingel, die hergeprofileerd zal gaan worden. Onze wandeling eindigde bij de McDonald’s op de hoek van de Meent en de Coolsingel waar we tot slot nog een drankje hebben genuttigd.

Ossip van Duivenbode fotografeerde tijdens de rondleiding en Amber Heij maakte deze videocompilatie.

This content is available after accepting the cookies.