Ga direct naar de inhoud

Gasometer uitgeroepen tot finalist in Architizer A+ Awards

Het transformatieproject Gasometer in Munster (DE) heeft een felbegeerde finaleplaats in de wacht gesleept bij de prestigieuze Architizer A+ Awards. Nu het project meedingt naar de Popular Choice Award, is het aan de stem van het publiek. Online stemmen kan nog tot 10 mei.

Cast your vote and be part of shaping the future of urban revitalisation.

Je kan stemmen door in te loggen met een Google, Facebook of Linkedin account.

Gasometer Architizer finalist

Van gashouder naar groen icoon

Gasometer wordt geprezen om zijn innovatieve benadering van stedelijke vernieuwing en is erkend in de categorie Unbuilt Sustainable Residential category, waarmee het project zich onderscheidt van andere projecten wereldwijd. Dit ambitieuze project, waarbij een historische Gasometer wordt omgetoverd tot een bruisend en duurzaam leefgebied, is een voorbeeld van architectonische kwaliteit en impactvolle duurzame herontwikkeling.

De Gasometer in Münster, een overblijfsel uit het industriële verleden van de stad, ondergaat een opvallende metamorfose tot een natuurinclusieve woontoren, omgeven door een weelderig park. Dit monumentale complex, ooit een vitale bron van fossiele brandstof voor de stad, wordt hierdoor opnieuw het epicentrum van innovatie en samenleven.

Dit ambitieuze project wordt uitgevoerd in samenwerking met een interdisciplinair team van ontwerpers en adviseurs en wordt gekenmerkt door drie centrale thema’s: het bevorderen van gemeenschappen, integrale duurzaamheid en het creëren van een sterke identiteit die is geworteld in de rijke geschiedenis van het gebouw. Door dit industriële erfgoed te hergebruiken, geeft dit project niet alleen een nieuw leven aan een cultureel monument, maar dient het ook als katalysator voor de herontwikkeling van een geheel nieuw stadsdeel.

Lees hier meer over het Gasometer project.

Over de Architizer A+ Awards

De Architizer A+Awards is een van ‘s werelds grootste prijzenprogramma gericht op het promoten en vieren van de beste architectuur van het jaar. De missie is om de waardering voor inspirerende ontwerpen over de hele wereld te bevorderen en het potentieel voor een positieve impact op het dagelijks leven te stimuleren.

Team Gasometer

Mei architects and planners werkt in dit ambitieuze project samen met een internationaal en multidisciplinair team van experts, bestaande uit de opdrachtgever/ontwikkelaar UTB Berlin, samenwerkend en lokaal architect Peter Bastian Architekten BDA, landschapsarchitecten Inside Outside en adviseurs Pirmin Jung, AWD Ingenieure, Innius GTD, Bauart en Engie Duitsland.

Meer informatie

Gasometer

Van gashouder naar groen icoon
Gasometer Munster by night