Ga direct naar de inhoud

Focus Real Estate aan boord bij SAWA

Belegger investeert in eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam

Ontwikkelende belegger Focus Real Estate sluit met veel enthousiasme aan bij het team van SAWA, het hoogste houten woongebouw in het Rotterdamse Lloydkwartier. In SAWA komen 50 middenhuur appartementen en 59 koopwoningen. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.

Freek Boeijen van Focus Real Estate benadrukt trots te zijn om mee te werken aan SAWA. ‘Nice Developers en ERA Contour doen hier op de Rotterdamse Lloydpier echt iets bijzonders. Met de ontwikkeling SAWA voeren zij hun duurzaamheidsmissie met passie uit. SAWA is meer dan een gebouw van hout. Het gebouw draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit in Rotterdam. En het wordt een plek waar mensen echt samen gaan wonen en delen. Wij zijn verheugd dat wij de visie op hoe mensen hier straks wonen, samen verder kunnen ontwikkelen. De energie die het team van SAWA heeft om echt iets bijzonders neer te zetten, is aanstekelijk.’

Woonwensen van mens en dier
SAWA is in meerdere opzichten een innovatieve ontwikkeling. Het gebouw wordt van CLT (cross laminated timber) gemaakt. In plaats van beton is het de ambitie om zoveel als mogelijk hout – ook in de vloeren – te gebruiken. SAWA krijgt royale groene terrassen. Een team van biologen en ecologen heeft een groenplan ontwikkeld, de woonwensen van dieren en planten zijn daarin meegenomen. Elke laag en elke zijde heeft eigen kenmerken met allerlei plekken waar dieren en planten graag vertoeven. Groen en leefplekken voor vogels, vlinders en bijen zijn geïntegreerd in balkons, terrassen en het dek. Focus Real Estate denkt – namens de toekomstige huurders – mee met het team over het woonconcept. Zeer regelmatig organiseert het team online cocreatie-bijeenkomsten, met de eerste zes pioniers die afgelopen zomer instapte in het project én met mensen die graag in SAWA willen wonen.

ARC20 Award
SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. De innovatie wordt ook in de vakwereld opgemerkt. Op 12 november jl. won SAWA de ARC20 Innovatie Award. De vakjury verkoos het gebouw unaniem tot categoriewinnaar.