Ga direct naar de inhoud

Finale Kom BIJ Mei competitie

Drie ontwerpteams hebben het tegen elkaar opgenomen tijdens de finale van de Kom BIJ Mei competitie, die plaatsvond op het RDM terrein. De ontwerpen (het BAKKIE, het kunstobject en de BIRDBOX) zijn verder uitgewerkt en de prototypes werden gepresenteerd. Na lang beraad heeft de jury de BIRDBOX van Joost Wetzel verkozen tot winnaar van de competitie:

“Wat het concept van Joost zo sterk maakt, is dat het goed gebruik maakt van het restmateriaal dat afkomstig is van SAWA. Hierdoor kunnen we het afval van SAWA tot een minimum beperken en een tweede leven geven. Het ontwerp leent zich uitstekend voor geschenk, en bovendien is het idee om de BIRDBOX in te zetten als QR-bouwbord heel slim gevonden. We kunnen niet wachten om dit product daadwerkelijk te ontwikkelen.”

De competitie werd uitgeschreven door Mei en Nice Developers, in een zoektocht naar een nieuw, innovatief en high-design product dat de biodiversiteit in de stad in brede zin stimuleert. De winnaar ontvangt, naast eeuwige roem, een mooie geldprijs van maar liefst 1500 euro. Het ontwerp wordt in productie genomen en ingezet bij de promotie van SAWA.

Van harte gefeliciteerd Joost! Veel dank aan de andere finalisten; Geert Kruseman, Martin van Overveld, Romy Raanhuis en Sophie de Ridder. Ondersteuning voor de prototypes kwam van Puur van Anne, IEP Houtwerk, Van Assem Interieurbouw en Derix.

Bekijk hier de video van de eerste pitchronde terug.

Op de hoogte blijven van SAWA? Ga naar www.woneninsawa.nl en abonneer je op de nieuwsbrief.