Ga direct naar de inhoud

Fenix I wint BNA award 2020

Fenix I is uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van 2020 in de categorie Leefbaarheid en Sociale Cohesie!

Een fantastische prestatie, waar we met het hele team fier op zijn. Complimenten en felicitaties aan alle partners en in het bijzonder Heijmans.

De jury is onder de indruk van de ruige betonconstructie, de gedurfde moderne ingreep en de manier waarop Fenix 1 een krachtige impuls geeft aan een opkomende wijk.
De juryvoorzitter Neelie Kroes is, als Rotterdamse, erg gecharmeerd van Fenix I en erkent dat het als woon-werkgebouw al klaar blijkt voor het nieuwe normaal, met veel mogelijkheden voor ontspanning, thuiswerken en groen. Ook het idee dat de ontmoeting tussen buren door de architectuur wordt bevorderd, door het principe van de galerijflat in ere te herstellen, spreekt haar aan.

Dank aan de jury voor deze veelbetekenende erkenning. Passend en verdiend – al zeggen we het zelf – dat Fenix I als enige woongebouw tussen alle 10 genomineerden deze onderscheiding van de jury heeft ontvangen. Juist in deze categorie, specifiek in deze tijd van COVID-19.

Onze felicitaties gaan uit naar Forum Groningen van NL Architects & team voor de overall juryprijs; DomusDela van Diederendirrix voor de publieksprijs; en alle overige winnaars.

Het volledige juryrapport is terug te lezen op Issuu.
Lees hier het persbericht van de BNA