Ga direct naar de inhoud

Expositie Ministerie van Maak geopend

Afgelopen vrijdag was de opening van de tentoonstelling van Ministerie van Maak, onderdeel van de IABR, waar Mei met 100 geselecteerde ontwerpteams een bijdrage mocht leveren aan de ‘grootste maquette van Nederland’. Met deze maquette wil het Ministerie van Maak een impuls geven aan een radicale verbouwing van Nederland en concrete oplossingen bieden voor extra woningbouw, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering.

01 slides

Dit is niet alleen van Mei

Met ‘Dit is niet alleen van Mei’ presenteren we een maquette bestaande uit drie lagen: een grondlaag waarin het water en land de beschikbare ruimte delen, een tweede laag voor kabels, wegen en leidingen, en een derde laag voor de gemengde stad. In plaats van ruimte te claimen, wordt de ruimte juist gedeeld. Bekijk de video hieronder:

This content is available after accepting the cookies.

Over Ministerie van Maak

Begin september ontvingen 101 geselecteerde ontwerpers een Test Kit voor hun gekozen planlocatie van elk vier vierkante kilometer groot. De testkit bestond uit een blanco maquette van één vierkante meter en losse bouwstenen in de vorm van 10.000 woningen op schaal, 5.000 bomen, water en overige elementen die benodigd zijn voor een integrale ontwerpoplossing en maquette.

De expositie is nog tot 13 november te zien in de Ferro Dome in Rotterdam. Tickets zijn te verkrijgen via de IABR.

Lees ook

Kabeldistrict Delft

Metamorfose van voormalige kabelfabriek
Kabeldistrict street render