Notice: As we are looking for a Dutch speaking architect, the text below is in Dutch.

Mei architects and planners is op zoek naar een ambitieuze en ervaren projectarchitect met uitstekende design skills

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectarchitect met frisse ideeën en inspirerende energie om mee te werken aan selecties, uitdagende ontwerpopgaven en het realiseren van spraakmakende projecten voor toonaangevende opdrachtgevers. Heb jij minstens 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, ben je ambitieus en heb je goede design skills? Dan is Mei op zoek naar jou!

Functie

Als projectarchitect bij Mei architects and planners werk je aan verschillende projecten en ben je zelfstandig bezig met ontwerp- en advieswerkzaamheden die je visueel en mondeling presenteert. In alle fasen van een bouwproces: van eenvoudig tot zeer complex. Ook heb je klantcontact en coördineer je de werkzaamheden van junior professionals. Je hebt aantoonbare ervaring met technische detaillering en materialisatie en je weet de inbreng van alle adviseurs perfect samen te brengen. Je weet wat je moet aanleveren aan tekeningen, documenten, presentaties en modellen in diverse fases van het project. Daarnaast ondersteun je de collega’s die eindverantwoordelijk zijn. Met het opdoen van jouw kennis en ervaring neemt ook je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid toe; je gaat ontwerpen op een hoger niveau, je groeit in klant- en contextkennis. In deze rol heb je uitstekende mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen tot een senior professional in het vakgebied en een grote bijdrage te leveren aan bijzondere projecten bij een vooruitstrevend en internationaal bekend bureau.

Hoe kan een week bij Mei er voor jou uitzien?

Je begint de week op maandagochtend met het planningsoverleg. Je werkt aan meerdere projecten. Voor een transformatieproject beleg je dinsdag met het interne ontwerpteam een scrumsessie om een belangrijk ontwerpvraagstuk op te lossen. Voor het andere project ben je op de bouwplaats in overleg met de uitvoerende partijen in verband met de esthetische begeleiding. Om de vergunningsaanvraag van een nieuwbouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen heb je woensdag een afspraak bij de gemeente. Soms ga je alleen op pad, de andere keer samen met een senior architect of bouwkundige. Je stuurt een team van junior architecten aan om deelontwerpen uit te zoeken. Tussendoor overleg je met het PR-team over een publicatie van een project waar jij een belangrijke bijdrage aan hebt geleverd. Bruisende werkdagen, maar je geniet ook even van de rust tijdens de verse en gezamenlijke lunch. Aan het eind van de week heb je alle projecten weer een stuk verder gebracht, en heb je, samen met de opdrachtgever, een belangrijke knoop doorgehakt. Misschien is dit wel een goed moment om met je collega’s een borrel te gaan drinken of een potje tafelvoetbal te spelen.

Jouw profiel

Wij zoeken ambitieuze professionals met een hoge mate van persoonlijke effectiviteit, leervermogen en communicatiekracht. Je bent snel van begrip, kan goed anticiperen, schakelen tussen diverse projecten en je werkt gestructureerd. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken en draag je bij aan de energie en daadkracht van ons team.
Kijken we naar je vaardigheden, dan vinden wij ontwerpen erg belangrijk, daarnaast presenteren, plannen en organiseren, en analytische vaardigheden. Waarbij jouw ontwerp skills passen bij ons bureau: wij maken aansprekende gebouwen vanuit een sterk concept. Gedurfd, helder en identiteitsvol. Je voldoet aan de volgende opleidings- en ervaringseisen:

  • Een bouw gerelateerde opleiding aan een Technische Universiteit of Academie van Bouwkunst
  • Goede marktkennis en kennis van wet- en regelgeving
  • Goede software kennis en –skills (AutoCAD, SketchUp, AdobeCS; Revit is een pré)
  • Je hebt minimaal 4 tot 6 jaar gerichte, aantoonbare vergelijkbare werkervaring bij gerenommeerde bureaus met een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen projecten
  • Je beschikt over uitstekende ontwerpvaardigheden
  • Je bent positief kritisch naar jezelf en anderen
  • Je hebt ervaring met projectmanagement
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal. Engels is een pré
  • Je hebt passie voor architectuur en techniek

Over Mei architects and planners

Mei architects and planners is een ondernemend, kennisintensief bureau uit Rotterdam dat zich richt op herbestemming, nieuwbouw en stedenbouwkundige strategieën. Met een gedreven, jong en internationaal team van ongeveer 25 professionals werken wij aan nationale en internationale projecten. Onze cultuur kenmerkt zich als sociaal, informeel, hard werken, open en ambitieus. Iedereen doet bij ons mee en er is volop ruimte voor eigen initiatief. Wij bieden marktconforme beloning en een positie waarin je als professional snel kan groeien door mee te werken aan aansprekende en bijzondere projecten. Daarnaast bieden wij een werkomgeving met superleuke collega’s, elke dag een verse en gezamenlijke lunch en regelmatig borrels en bureauexcursies.

Op dit moment werkt Mei aan diverse ambitieuze projecten, zoals de transformatie van de Fenixloods op Katendrecht. Kijk op www.mei-arch.eu voor een indruk van ons werk en voor meer informatie.

Interesse in deze functie als projectarchitect?

Stuur dan zo spoedig mogelijk je CV, een korte motivatie en je portfolio (max 8 MB) naar jobs@mei-arch.eu t.a.v. Carmen Aanen-Meuldijk o.v.v. ‘vacature projectarchitect’. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Carmen op telefoonnummer 010 425 22 22.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.