Ga direct naar de inhoud

Eerste paal voor ‘Flow en Fresh’ geslagen

Afgelopen woensdag 6 juli is de bouw van de eerste twee woontorens van De CAAI gestart. Flow en Fresh, de nieuwe namen van de twee torens, begeven zich op het voormalige Campina fabrieksterrein en worden omgeven door monumenten. Mei ontwierp Flow, met 160 woningen het hoogste gebouw van deze ontwikkeling.

De CAAI, een ontwikkeling van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, wordt een duurzame, groene, moderne stadswijk met betaalbare huur- en koopappartementen. Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. In totaal kent het plan circa 700 woningen en 18.000 m2 overige voorzieningen. Met het boren van de eerste paal door Wethouder Mieke Verhees is het startsignaal gegeven voor de bouw van de eerste twee (van de vijf) woontorens.

Flow wordt deze volledig geïntegreerd met de karakteristieke historische fabrieksgebouwen die het Campinaterrein rijk is. Zo blijft de historische betekenis van het terrein behouden. In kleur- en materiaalgebruik laat het ontwerp van Flow een directe verwijzing naar Campina zien; het melkwitte travertin en de ronde vormen, naar de afgeronde daken van de fabriek. De repetitie in de gevel is een herkenbaar element. Bovendien krijgen alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte, in de vorm van een balkon of loggia. Flow is een karaktervol gebouw met een hoogwaardige uitstraling die binnenkort de toon zet van De CAAI.

Onthulling bouwbord Flow en Fresh

Gerelateerd project

Campina

Nieuwbouwtoren op voormalig Campina fabrieksterrein
Straatbeeld frontaal op de Campinatoren