Ga direct naar de inhoud

Eerste nieuwbouw van Mei in Rusland

Onlangs hebben we het gedetailleerde schetsontwerp van twee nieuwbouwgebouwen op het terrein van de voormalige Zijdefabriek in Naro-Fominsk afgerond. Een primeur voor Mei; dit is de eerste nieuwbouw van onze hand in Rusland!

De twee gebouwen vormen onderdeel van het Concrete ensemble, dat in totaal uit vier gebouwen bestaat. Naast de twee nieuwbouwprojecten bevat Concrete ook twee transformaties van bestaande gebouwen – tevens door Mei ontworpen. In de nieuwbouw komen 27 appartementen, waarvan twee penthouses. Ook komt er een gedeeld én een privaat dakterras voor de bewoners.

De gebouwen worden onderling verbonden door een binnenstraat, waar de woninggalerijen aan grenzen. De begane grond is publiek toegankelijk en krijgt een commercieel programma. Bekijk de eerste impressies in de slider hieronder!

01 slides

Over de Zijdefabriek

Mei architects and planners heeft een groots en innovatief plan ontwikkeld om het terrein van de voormalige zijdefabriek in Naro-Fominsk, gelegen op een uur rijden vanaf Moskou, te transformeren tot een levendig stadsdeel. Het programma bestaat uit 50.000 m2 mixed-use, een nieuw begrip in Rusland, en zal het vervallen fabrieksterrein veranderen in een dynamische plek in het hart van de stad. Loftappartementen in de karakteristieke oude fabriekgebouwen worden gecombineerd met een mix van winkels, culinaire, culturele en sportfaciliteiten voor de families van Naro-Fominsk en bezoekers uit de regio. Met dit unieke en veelbelovende plan, tot stand gekomen in samenwerking met opdrachtgever Ostov Group, die al veel succesvolle projecten in Naro-Fominsk heeft ontwikkeld, wordt het terrein van de oude zijdefabriek straks de nieuwe historische binnenstad van deze aangename stad.

Gerelateerd project

Zijdefabriek Naro-Fominsk

Van verlaten fabrieksterrein naar levendig stadscentrum
Impressie van de nieuwe waterkant