Ga direct naar de inhoud

Dag en Nacht van de Architectuur 2024 in Rotterdam

Zaterdag 15 juni is het zover: de Dag en Nacht van de architectuur 2024 in Rotterdam! Tijdens deze bijzondere dag staat Rotterdam volledig in het teken van architectuur, waarbij gidsen, historici, bewoners, bouwers en architecten u meenemen in de wereld van architectuur. Het programma omvat rondleidingen, thematische wandelingen en presentaties op diverse locaties, evenals routes om de stad zelfstandig te verkennen.

Van klauteren naar de top van Akragon tot aan picknicken in de tuin van het chabot museum, het is deze dag allemaal mogelijk. Tussen dit innoverende programma verzorgt Mei architects and planners ook een special: namelijk een rondleiding door het Lloydkwartier gegeven door Robert Winkel.

Om 13:00 zal Robert Winkel u meenemen tijdens een wandeling door het Lloydkwartier waarin hij alle ins en outs verteld voor de transformatie van havengebied naar prettig woon- werk gebied. Onder andere de gebouwen Schiecentrale, het Rijksmonument Jobsveem en het toekomstige SAWA project zullen aan het licht gesteld worden.

Naast deze special is de mock-up van SAWA in de middag opengesteld. SAWA, het eerste circulaire houten woongebouw in Rotterdam, is het laatste bouwplot in de wijk, waarmee de Lloydpier wordt afgemaakt. De proefopstelling van SAWA geeft bezoekers een indruk van hoe het zal zijn om in dit houten complex te wonen. De mock-up is open voor inloop tussen 14.15 en 17.00 uur. Om 14.30, 15.30 en 16.30 uur zal Mei korte presentaties geven over het ontwerp en houtbouwconcept van SAWA. Reden genoeg dus om zaterdag 15 juni een uitstapje te maken naar het Lloydkwartier!

SAWA westgevel Kratonkade

Natuurlijke, circulaire bouwstoffen, groene terrassen en nestkasten voor de biodiversiteit. Dat zijn slechts enkele kenmerken van het duurzame en innovatieve ontwerp van SAWA. 

– Dag van de architectuur