Ga direct naar de inhoud

Boeklancering Included op 23 maart

In december kondigden we de voorverkoop van Included aan: het eerste overzichtswerk van Mei. De eerste exemplaren vlogen de deur uit en inmiddels werken we toe naar de officiële boeklancering! Deze zal plaatsvinden op 23 maart, tijdens de Thursday Night-programmering in het Nieuwe Instituut.

Direct-navigatie links

Included; architectuur als middel voor een nieuwe toekomst

Included staat voor de ontwerphouding van Mei architects en planners: voor de ambities die het bureau met haar gebouwen wil realiseren; voor alles wat bij het ontwerp ter inspiratie dient; en voor alle mensen waar Mei mee praat, samenwerkt, van leert en voor bouwt.

Dit eerste overzicht toont 25 jaar werk van Mei architects and planners. Van het modulaire Smarthouse (1995) tot het houten woongebouw SAWA (in aanbouw) wordt hierin een fascinatie voor intelligente bouwsystemen zichtbaar. Ambitieuze transformatieplannen, waaronder de Schiecentrale, Fenix I en de zijdefabriek in Naro-Fominsk, laten zien hoe het bureau zich heeft ontwikkeld tot voorloper en expert op het gebied van herbestemming en innovatie in de architectuur.

Aan de hand van een breed pallet aan ingrediënten – van gevelelement tot cultuurcluster tot marketingstrategie – geeft het boek inzicht in de werkwijze van Mei. In gesprek met verschillende experts worden onderliggende thema’s en de huidige relevantie hiervan besproken. Nu de ecologische en sociale noodzaak van een andere omgang met de gebouwde omgeving groeit, onderzoekt Mei consequent nieuwe manieren van werken door te doen, voortbouwend op ontwikkelde ontwerpprincipes en expertise.

“Minder architectuur – meer inclusiviteit”

Included wordt officieel gelanceerd in Het Nieuwe Instituut, als onderdeel van de Thursday Night programmering, op donderdag 23 maart. Tijdens deze interactieve debatavond nodigt Mei ontwerpers, gebruikers, denkers, doeners én het publiek uit voor een gesprek over inclusiviteit in de architectuur. Welke belangen en stemmen kunnen bij het ontwerp van de gebouwde omgeving worden meegenomen? Waar liggen de conflicten en mogelijkheden in de huidige praktijk? Biedt minder architectuur ruimte voor meer inclusief ontwerp?

Meer informatie over de sprekers en het programma volgt binnenkort. Aanmelden is vanaf vandaag mogelijk via de website van Het Nieuwe Instituut.

Tijdelijke korting

Tot de officiële boekpresentatie op 23 maart is Included te koop voor een tijdelijke kortingsprijs van €39,95. Vanaf 23 maart wordt de verkoopprijs €49,95. Als je via Mei bestelt, kun je je boek optioneel laten signeren. Bij afhalen ontvang je tevens een gratis Rotterdam-poster, ontworpen door 75B.

Direct-navigatie links

Meer over

Included

Architectuur als middel voor een nieuwe toekomst Mei presenteert haar nieuwe boek Included.De titel Included staat voor de ontwerphouding van Mei architects en planners: voor de ambities die het bureau…

INCL. boek