Lezing Piet Vollaard – Stadsnatuur maken

Op 4 december geeft Piet Vollaard een erg leuke én natuurvriendelijke lezing over Stadsnatuur maken, zodat we alles over holospheres, de theorie van biodiversiteit, het redden van insecten, vleermuizen en andere dieren. Dit zal een perfecte aanvulling zijn op hoe we dit nog beter in onze ontwerpen kunnen toepassen. TIP! Koop het boek en laat je ook inspireren of geef het cadeau! “Stadsnatuur maken is een inspirerend boek van voorbeelden over de natuur-inclusieve ontwerpen in Europese steden.” Benieuwd naar hoe we…

Lezing Ivanovo, Rusland

Op 24 januari geeft Robert Winkel een lezing in Ivanovo, Rusland tijdens de opening van de expositie: “Re-use, Redevelopment, and Design” van Heritage of Holland. Door de Nederlandse Ambassade in Moscou en Nova Scape (organisator van het evenement) is Robert uitgenodigd om hier te mogen spreken en zijn expertise over re-use te delen.

Robert Winkel thema-ambassadeur tijdens BouwBeurs 2019

“Context is de nieuwe stad!”, zegt Robert Winkel als hij praat over de binnenstedelijke opgaven van nu en de toekomst. Natuurlijk gaat het binnen dit thema over transformatie, renovatie en verdichting met nieuwbouw. Maar het is niet meer voldoende om alleen naar de bouwkundige en stedenbouwkundige randvoorwaarden van de plek te kijken: het gaat om veel meer. Om de geschiedenis van de plek, sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, infrastructurele en logistieke aspecten. Op dinsdag 5 februari is Robert Winkel thema-ambassadeur voor de dag…

Lezing Robert Platje tijdens BouwBeurs 2019

Tijdens het middag programma op de BouwBeurs 2019, geeft onze associate partner Robert Platje om 12.25 uur een lezing over de Fenixlofts tijdens de Projectenseminar van het TechForum van R&D. Dit indrukwekkende transformatie bouwwerk op Katendrecht krijgt nu al aardig vorm en heeft een interessante geschiedenis.

MIPIM – Cannes

The 30th edition of MIPIM in Cannes is at 12 – 15 March 2019! Robert Winkel will also attend these days.

Lunch Lecture Patrick van Erven (Forster)

Op 19 maart komt Patrick van Erven van Forster voor een lunch lecture naar ons kantoor. Hierbij gaat hij vertellen over brandwerende wet- en regelgeving en de ontwerp mogelijkheden met betrekking tot ramen, deuren en vliesgevels.

BAU Stylos

Ook dit jaar is Mei aanwezig op de Bau Stylos op de TU Delft! Kom langs op onze stand tijdens de bedrijvenmarkt of kom ons beter leren kennen tijdens de speeddates.

Fenixtour NRP Forum

Op 28 maart geven een aantal collega’s van Mei een exclusieve rondleiding op de bouwplaats van Fenix I. Hierbij zien ze het indrukwekkende bouwwerk van binnen en horen ze het verhaal achter de transformatie van de voormalige loods, dat nu getransformeerd wordt naar loft woningen en mixed-use. Een unieke kans!

Congres stichting hoogbouw; maakt het de stad krachtiger?

Op woensdag 3 april 2019 zal Mei aanwezig zijn op het congres ‘Maakt hoogbouw de stad veerkrachtiger?’. Het congres vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur in Rotterdam. Een aantal sprekers op het gebied van energietransitie/duurzaamheid, mobiliteit, inclusiviteit en betaalbaarheid wordt uitgenodigd om ieder vanuit eigen expertise een presentatie te houden.